Cts. Nis 20th, 2024

İmar Off-shore davasında savcı mütalaasını verdi. Uzan’ın, nitelikli zimmetten 18 yıl hapsi istendi


Aralarında Kemal Uzan, Murat Hakan Uzan, Yavuz Uzan ile halen Fransa‘da kaçak olarak yaşayan Cem Uzan‘ın da bulunduğu 34 sanıklı İmar off-shore davasında savcı, mütalaasını verdi. Savcı, Cem Uzan‘ın "nitelikli zimmet” suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmasını isterken; tüm sanıklar hakkındaki örgüt suçunun zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasını talep edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan hükümlü sanıklar Tacettin Pak ve Bahattin Uzan ile 5 tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu, sanıklar Yeşim Öztürk, Murat Hakan Uzan, Yavuz Uzan, Kemal Uzan ve Cem Uzan‘ın yakalanmaları için yazılan müzekkereye cevap verilmediğini açıkladı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Savcı Selamettin Celep, sanıklar Kemal Uzan, Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan hakkındaki ”nitelikli zimmet” suçuyla ilgili davanın ayrılmasını istedi. Mütalaada sanık Cem Uzan‘ın ”nitelikli zimmet” suçunu işlediğinden 18 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Savcı, sanıklar Şaban Ak, Cumali Demiroğlu, Ethem Alev, Gülsen Yalçın, Ufuk Uzunkaya, Selahattin Bal, Raife Aynur, Olgun Uyar, Alicenap Ermutlu, Vasıf Soner Çokbilgin hakkında ise ”nitelikli zimmet” suçuna yardım ettikleri gerekçesiyle 9’ar yıl hapis cezası verilmesini istedi. Savcı ayrıca, haklarında yurt dışına çıkış yasağı bulunan, nitelikli zimmet suçunun sanıklarıyla ilgili adli kontrol tedbirinin sürdürülmesini talep etti.

ÖRGÜT SUÇUNUN ORTADAN KALDIRILMASI İSTENDİ
Tüm sanıklar hakkındaki ”nitelikli dolandırıcılık” ve ”cürüm işlemek için teşekkül kurmak, yönetmek ve üye olmak” suçlarından açılan davanın zaman aşımının dolduğundan ortadan kaldırılmasını talep eden savcı, Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan’ın aralarında bulunduğu 12 sanık hakkında ”nitelikli zimmet” suçundan yeterli ve kesin delillerin bulunmadığından beraat kararı verilmesini istedi. Duruşmada söz alan sanık avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti de süre vererek duruşmayı erteledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen