Per. Nis 25th, 2024

Yüzü nakledilen Kaya’nın ailesi canlı yayında

Yüzü Prof.Dr. Ömer Özkan tarafından Uğur Acar’a nakledilen Ahmet Kaya’nın ailesi canlı yayında Seda Sayan’ın konuğu oldu.
Türkiye’de bir ilk olan Prof. Dr. Ömer Özkan’ın gerçekleştirdiği yüz nakli 19 yaşındaki Uğur Acar’a yapıldı. Bebekken yüzü yanan Acar’a, 39 yaşında intihar eden Ahmet Kaya’nın yüzü nakledildi. Kaya’nın ablası ve yeğeni Beyaz TV ekranlarında Seda Sayan’ın konuğu oldu.

Kardeşinin organlarını bağışlama kararını nasıl aldığını anlatan Fadime Hanım, “Ben Allah rızası için bunu yaptım, maddi beklentim yoktu. Hocalarımız yüzünü de bağışlar mısın diye sorduğunda, toprakta çürüyeceğine saçından tırnağına kadar alın dedim. Yeter ki o canlar mutlu olsun amacıyla verdim. Uğur da benim bir kardeşim. Benim bayramlarda arasın, bir tek bunu istiyorum” diye konuştu.

“İNŞALLAH SONUÇLARI BİZİ VE HASTAMIZI MUTLU EDER”

Tüm dünyanın konuştuğu Prof. Dr. Ömer Özkan da ameliyat arası canlı yayına telefonla bağlandı. “Biz gerekli hazırlıkları yapmıştık” diyen Özkan, “Uğur bizim üçüncü hastamızdı. Bu vericiye çok uygun bir alıcı olması nedeniyle Uğur’a yaptık nâkili. İnşallah sonuçları da hastamızı ve bizi mutlu eder. Yüz nakli, kol nakli, böbrek nakli hepsi çok önemli. Bir kısmı hayat kurtarıyor, bir kısmı topluma kazandırıyor, yaşam sevinci veriyor. Bu da böbrek, karaciğer kadar değerli. Sonuçta toprakta yok olacak olan bir dokunuzu, organınızı veriyorsunuz. Bir taraftan acınız varken başka taraftan insanları sevindiriyorsunuz. O insanların sevincinin bir miktarının sizde kalmış olması herhalde büyük mutluluk verirdi sonunda” açıklamalarında bulundu.

“BİZE HOŞ GELDİNİZ DEDİ”

Uğur Acar’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan, ”Hoş geldin yeni hayatına Uğur demek isterken Uğur bizden önce davrandı ve bize ‘Hoş geldiniz’ dedi. Biz de esas sen hoş geldin dedik” şeklinde konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen