Per. Mar 28th, 2024
Senaryo dünyayı karıştırmaya başladı
Dünyaca ünlü gazete Associated Press, bu iddiaya yer verdi. İsrail saldırırsa…
Etiketler

ABD , NYT , Irak , İran , Ürdün , İsrail , Suriye , Türkiye , Müslüman , Suudi Arabistan , Associated Press , Binyamin Netanyahu

07.02.2012 Salı – 07:47

« Önceki HaberSonraki Haber »

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP) İsrail’in İran’ı vuracağı yönündeki spekülasyonların artması ile ilgili yaptığı haberinde ilginç bir soruyu gündeme getirdi. Son dönemde ABD’nin en üst düzey isimlerinin İsrail’in saldırmasını engellemek için uğraştığını, riskin son 20 yılda olmadığı kadar arttığını kaydeden ajans olası bir saldırı anında İsrail’in lojistik yeterliliğini sorguladı.

ABD üretimi ultra modern savaş uçakları ve insansız hava araçlarının yanı sıra nükeer silahı da olan İsrail’in İran’a saldırma kapasitesini kimse inkar etmiyor. Ancak bunun doğuracağı riskler tartışılıyor. AP, bu tip bir saldırı için savaş uçaklarının “Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Suriye, Türkiye üzerinden uçması gerekiyor. Bu Müslüman ülkelerden herhangi birinin İsrail’in hava sahasını kullanmasına bilgisi dahilinde izin vereceği şüpheli” yorumunu yaptı.

1600 kilometrelik mesafe sırasında İsrail uçaklarının havada yakıt ikmali yapmak zorunda kalacağı da hatırlatıldı. Ancak tüm bu zorluklara rağmen İran’ın hava kuvvetlerinin çok eski olduğu ve saldırıya engel teşkil etmeyeceği yorumu da yapıldı. Saldırı olasılığının dünya başkentlerinde ve finans piyasalarında endişe yaratmaya başladığını söyleyen ajans İsrail’in ABD ile konuşmadan harekete geçme ihtimalinin düşük olduğunu yazdı.

Gevezeliği bırakın!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kurmaylarını İran’a saldırı olasılığı ile ilgili “gevezelik” yapmamaları konusunda uyardı. İsrail’in Maariv gazetesinin haberine göre Netanyahu, yetkililere “Yeter artık gevezeliği bırakın. Bu çok büyük zarar veriyor ve İsrail’i riske atıyor” dedi. Amerikan NYT gazetesi ve AP ajansı konuyla ilgili geniş makaleler yayınlamıştı.

Ajanslar


By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen