Pts. Nis 15th, 2024

Ankara Yolu Yeni Köprülerle Nefes Alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem doğu etabı kapsamında Ankara Yolu’ndaki Hacıvat, Balıklı ve Deliçay derelerinin üzerinde bulunan ve 50 yıl önce yapılan köprüleri yıkarak yeniliyor.


>> Bunu sadece Türk askeri yapar

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Yolu’ndaki en eski köprü olan başlanan Hacıvat Deresi Köprüsü’nde başlatılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın daha ulaşılabilir bir şehir olması için başta raylı sistem olmak üzere her alandaki çalışmaların hızla sürdüğüne işaret eden Altepe, BursaRay doğu etabı kapsamında Ankara Yolu’nda yenilenecek 3 köprünün yıkım çalışmalarının da başlatıldığını kaydetti. Raylı sistem doğu etabı çalışmalarıyla paralel yürüyecek köprülerin inşaatının 1 yılda tamamlanmasının planlandığını belirten Altepe, ‘ BursaRay doğu etabı Türkiye’de ilk defa bir belediyenin öz kaynaklarıyla ihalesini yaparak inşa ettiği raylı sistem olacak. Bu kapsamda güzergah üzerindeki bulanan köprülerin inşaatını da ilave 20 milyon lira ekleyerek Büyükşehir Belediyesi olarak kendimiz yapıyoruz ‘ dedi.

50 YILLIK KÖPRÜLER YENİLENİYOR
Altepe, 8 kilometrelik raylı sistem doğu etabının yapılabilmesi için Ankara Yolu’ndaki Hacıvat, Deliçay ve Balıklı dereleri üzerindeki köprülerin de yenilenmesi gerektiğini hatırlatarak, 1960 yıllarda yapılan bu köprülerin eski, demode ve yıpranmış olduğuna işaret etti. Altepe sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘ Büyükşehir Belediyesi olarak zaman kaybetmemek adına köprülerin yenilenmesi işine bir an önce başlamak istedik. İlk olarak güzergahtaki en eski köprü olan Hacıvat Köprüsü’nün Ankara’dan Bursa’ya gidiş istikametindeki bölümünün yıkımı gerçekleştirildi. Ardından da Deliçay ve Balıklı köprülerinin aynı güzergahtaki bölümleri yıkılarak yeniden yapılacak. Daha sonra da köprülerin Bursa-Ankara istikametinde bölümleri yenilenecek. 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak yeni köprülere ilave olarak raylı sistem için de çift hatlı birer köprü yapılacak. ‘ Raylı sistem doğu etabı inşaatı ile paralel yürüyecek köprü çalışmaları süresince Ankara Yolu’nda trafikte aksama yaşanmayacağının altını çizen Altepe, inşaat boyunca ulaşımın Doğu Çevre Yolu’ndan sağlanacağını ve çalışmaların 1 yılda tamamlanacağını kaydetti. Raylı sistem ve köprü inşaatları tamamlandığında, Ankara Yolu’nun ve şehrin doğusunda ulaşımın çok daha rahat ve konforlu hale geleceğine dikkati çeken Altepe, ‘ Bu köprülerle Ankara Yolu daha güvenli ve konforlu hale gelecek. Hedefimiz Bursa’nın daha ulaşılabilir ve sağlıklı gelişen bir şehir olmasıdır. Bu hedef doğrultusunda başta ulaşım olmak üzere her alandaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz ‘ şeklinde konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen