Cum. Nis 19th, 2024

Türk Takımlarına Şok Yasak

Almanya Futbol Federasyonu Türk takımlarının Almanya’da özel maç oynaması yasaklandı.

Birçok Süper Lig takımı, sezon öncesi kamplarını Almanya’da yapıyor. Avrupa’da gurbetçilerin en yoğun yaşadığı ülkedeki hazırlık karşılaşmaları sırasında ise statlarda meşale yakılması ve taraftarların sahaya girmeleri nedeniyle istenmeyen olaylar yaşanabiliyor.

Bu konuyu değerlendiren Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Türk takımlarının Almanya’da özel maç oynamasının yolunu kapattı. Öyle ki geçtiğimiz yıl Galatasaray-Inter ve Fenerbahçe-Nürnberg karşılaşmalarını örnek gösteren DFB, bu sezondan itibaren Türk takımlarına izin vermeyecek.

Yasakla ilgili yazının, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye büyükelçiliğine de iletildiği öğrenildi. Böylece birçok Türk takımının Almanya ‘da kamp yapma planları tehlikeye girdi.

Son olarak bir Alman şirketin, Galatasaray’ın Rosenheim’la 11 Temmuz’da yapacağı özel maç için DFB’ye başvurduğu, ancak güvenlik gerekçesiyle müsabakaya onay çıkmadığı bildirildi.

Düren: O içerikte bir yazı yok

İddiaların aksine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, TFF’ye bu içerikte bir yazı gelmediğini, dolayısıyla yasakla ilgili henüz bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

İşte tehlikeye giren maçlar
Uerdingen-Trabzonspor
Willen II-Trabzonspor
Fenerbahçe-Mallorca
Saint Pauli-Fenerbahçe
FC Köln-Fenerbahçe

Milli maç yarıda kaldı
Son olarak A Milli Futbol Takımı’nın Finlandiya ile oynadığı hazırlık maçı, gurbetçilerin sahaya girmesi nedeniyle iki dakikalık uzatma bölümü oynanmadan yarıda kalmıştı.

Bir şok da Hollanda’dan
Türk takımlarıyla ilgili ilk yasağın geçen yıl Hollanda tarafından koyulduğu ve temsilcilerimizin Hollanda sınırları içinde maç yapmasının mümkün olmadığı öğrenildi. Hollanda Futbol Federasyonu’nun yasağı, bu yıl da devam ediyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”