Pts. Nis 15th, 2024

Esed İlk Kez Konuştu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Türk uçağının düşürülmesinin ardından ilk kez konuştu.

Haber: Esed İlk Kez Konuştu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, “Biz her açıdan savaşı yaşayan bir ülkeyiz. Savaşın içindeysek tüm politikalar kazanmaya dönük olmalı” dedi.

“SAVAŞI KAZANMAYA ODAKLANMALIYIZ”

Suriye’nin tüm açılardan gerçek bir savaş içerisinde olduğunu belirten Esed; yeni kabinesine “Biz savaştayken bütün politikalar, taraflar ve kurumlar bu savaşı kazanmaya odaklanmalı” dedi.

Esed, görevini bırakmasını arzulayan ülkeleri de küçümsedi ve Batı’nın sadece aldığını ama asla geri vermediğini ve bu durumun her adımda kanıtlandığını söyledi.

Sosyal görünümün, politik dengenin ve güvenliğin temeli olduğunu belirten Esed, “Burada çalışmak için varız. Ekonomi odaklı bir düşünce tarzı ve belirli bir vizyona sahip olmamız gerek” dedi.

ESED, TÜRKİYE İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Esed, Suriye halkıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Hayaller büyük ve her ne kadar kapasitenin üzerinde olsa da halkımızın bu hayallerin gerçekleştirilmesi talebi, meşru bir talep. Ama vatandaşlarımızla açıkça iletişim kurabildiğimiz zaman vatandaşlarımız bizi anlayacak ve destek verecekler”

Beşşar Esed, konuşmasında Türkiye ve Türk jetinin düşürülmesi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Konuyla ilgili olarak en son Suriye Dışişleri Sözcüsü Cihad Makdisi, Türk jetinin Suriye hava sahasını işgal ettiğini öne sürmüştü.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”