Per. Mar 28th, 2024

Pilotlarımızın Son Konuşmaları Ortaya Çıktı

Test uçuşu esnasında Suriye tarafından düşürülen uçağın pilotları ile radar arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı…

Pilotlarımızın Son Konuşmaları Ortaya Çıktı

Suriye tarafından düşürülen Türkiye’ye ait F4 uçağının pilotlarına ait son konuşmalar ortaya çıktı. Pilotlarla radar merkezi arasında son konuşmalar, Suriye’yi zorda bırakacak gibi…

Cuma günü Malatya ‘dan havalandıktan sonra radarla bağlantısı kesilen F4 savaş uçağının Suriye tarafından vurularak düşürüldüğünün öğrenilmesinin ardından Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler daha da gerginleşti.

Türkiye, yaşanan olayla ilgili temkinli bir üslupla planladıklarını hayata geçirme yolunda ilerlerken, pilotların radarla son konuşmaları da ortaya çıktı.

İşte Yeni Şafak Gazetesi’nden Abdülkadir Selvi’nin köşe yazısının ilgili bölümü…

Saat 11.43 Radar- Burun yanlış. Pilot-…

Radar- Burun yanlış, düzelt gel.

Pilot- Tamam, anlaşıldı.

Suriye tarafından düşürülen RF-4E uçağımız, Akdeniz üzerindeki radarımızla ilgili bir ‘Test-eğitim uçuşu ‘ sırasında Türk hava sahasından girip, daha sonra uluslar arası hava sahasına geçiyor ve burnunu Hatay-Amanoslara vererek alçak irtifa uçuşu yapıyor.

Radarımızla pilotumuz arasında geçen, yukarıdaki diyalog ise uçağımız düşürülmeden 15 dakika önce gerçekleşiyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, ‘Olaydan 15 dakika önce böyle bir ihlal söz konusu ‘ dediği olay bu.

Uçağımız bir kavis çizerek tekrar başlangıç noktasına dönüyor. Türk karasularından giriyor, uluslararası hava sahasına geçiyor.

Radar- Baş, istikamette.

Pilot- Pozitif.

İşte ne oluyorsa o anda oluyor. Uçağımızın radarımızla, alçak irtifa test uçuşu yaptığı bu sırada, bölgeyi kapsama alanına alan diğer radarlarımız 11.57’de Suriye’nin füze sistemlerini kaldırdığını tespit ediyor. Zaten 1 dakika sonra da uçağımız, uluslararası hava sahasında vuruluyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”