Per. Nis 18th, 2024

‘Uçağı vurduk, 10 km sonra düştü’
Suriye’nin Türk askeri uçağını düşürmesinin ardından Türk jetinin “Suriye hava sahasını ihlal edip etmediği” tartışması Şam tarafından da tartışılıyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, Türk askeri uçağının bölgedeki uçuşunu gösteren bir harita yayınladı.

Suriye devlet ajansı SANA’da Suriyeli bir askeri sözcü, Suriye kara sularına 1 kilometre uzaklıkta uçaksavarlarla vurulan uçağın yanarak, sahilden 10 kilometre uzaklıkta denize düştüğünü açıkladı.

‘KARA SULARIMIZDA DENİZE DÜŞTÜ’

“Cuma günü öğleden önce saat 11.40 sularında Suriye bölge suları üzerindeki hava sahasının batı yönünde, alçaktan hızla uçan yabancı bir cisim görüldü” diyen Suriyeli askeri sözcü sözlerine şöyle devam etti: “Suriye hava sistemleri, sahilden 1 km uzaklıkta olan uçağa uçaksavarla karşı koydu ve hedefe isabet ettirdi, isabet alan uçak yanarak Lazkiye kentindeki Um el-Tuyur köyünün doğusuna kara sularımız içine, sahilden 10 km uzaklıkta denize düştü.”

‘GEÇERLİ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE MUAMELE EDİLDİ’

Daha sonra yapılan araştırmada vurulan hedefin Suriye hava sahasına giren bir Türk uçağı olduğunu tespit ettiklerini belirten Suriyeli askeri sözcü, bu tip durumlarda geçerli olan kanunlar çerçevesinde muamele edildiğini iddia etti.

‘İKİ ÜLKE KOMUTANLARI TEMASA GEÇTİ’

Olayın ardından iki ülke deniz güçleri komutanlıklarının temasa geçtiğini söyleyen Suriyeli askeri sözcü, Suriye gemilerinin Türk tarafıyla kaybolan iki pilotu arama kurtarma çalışmaları yaptığını vurguladı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”