Cum. Nis 19th, 2024

Ve Egemen Bağış bombayı patlattı

AB Bakanı Egemen Bağış, Hollandalı ırkçı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Barry Madlener’e öyle bir cevap verdi ki…

AB Bakanı Egemen Bağış’ın, Hollandalı ırkçı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Barry Madlener ile söz düellosunda son nokta. Daha önce kendisine İslam’a hakeret eden bir kitap hediye etmeye kalkan ırkçı vekil Madlener’e ‘Oğlum bak git ‘ diyen, kitabı da ‘Münasip bir yerine koymasını ‘ söyleyen Egemen Bağış, son noktayı da koydu.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; Avrupa Parlamentosu’nda görev süresi biten Madlener’in, kendisine yönelik ‘Bye bye ‘ mesajının hatırlatılması üzerine Bağış, Madlener’e hitaben şöyle dedi: ‘Bizde gidene kal denmez. Güle güle. İşte kapı, işte sapı… ‘

Bağış, daha önce Avrupa Parlamentosu’nda kendisine Hz Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri vermek isteyen Madlener’e İngilizce olarak ‘Onu münasip yerine koy ‘ demişti. Hollandalı ırkçı vekilin daha sonra, ikinci deneme olarak İslam’a hakaret eden bir kitabı kendisine hediye etmeye kalkması üzerine ise Bağış, ‘Türkiye’de son zamanlarda çok sıkça kullanılan, artık dilimize pelesenk olmuş bir deyimle size cevap vereceğim. Vatandaşlarımız, ‘Oğlum bak git’ diyorlar ‘ yanıtını vermişti.

AP Başkanı Martin Schulz’un Madlener’i ırkçı olmakla suçladığını da hatırlatan Egemen Bağış, ‘Benim buna ekleyecek bir şeyim yok ‘ demiş, Madlener’in Hollanda Parlamentosu’na geçmeyi planladığını da hatırlatarak, ‘Norveçli katil Breivik’in yanına gitseniz size daha çok yakışır ‘ diye konuşmuştu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”