Cum. Nis 19th, 2024

F-16’lar Yine Suriye’ye Doğru Havalandı
Suriye helikopterlerinin Türkiye sınırına yaklaşması üzerine Türk savaş uçakları harekete geçti.

Genelkurmay Başkanlığı, 3 Suriye helikopterinin, Hatay’ın güneyinde ve Suriye hava sahasında uçarken Türkiye sınırına yaklaşması üzerine F-16’ların devriye uçuşuna çıktığını açıkladı.

Genelkurmay, İncirlik ve Batman’dan kalkan F-16’ların, Adana-Hatay üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra ettiğini açıkladı.

Türk eğitim uçağının Akdeniz’de uçarken Suriye tarafından düşürülmesinin ardından alınan önlemler gereği Türkiye sınırında kuş uçurulmuyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye helikopterlerinin Türkiye sınırına yaklaşması üzerine yapılan kontrol uçuşlarına ilişkin, internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada 2 Temmuz 2012 tarihinde Suriye’ye ait helikopterin, Hatay’ın güneyinde ve Suriye hava sahasında uçarken Türkiye sınırına 4,3 deniz mili kadar yaklaşması üzerine İncirlik’te bulunan F-16’ların, 08:56 ile 10:43 saatleri arasında Adana-Hatay üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra ettiği bilgisi verildi.

Açıklamaya göre ikinci kontrol uçuşu ise öğle saatlerinde meydana geldi. Suriye’ye ait bir helikopterin, Türkiye sınırına 1,7 mil kadar yaklaşması üzerine Batman’da bulunan F-16’ların, Adana-Hatay üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu yaptığı kaydedilen açıklamada Suriye helikopterinin, Türkiye sınırına 4,5 mil kadar yaklaşması üzerine İncirlik üssünden kalkan F-16’ların kontrol amaçlı devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”