Per. Nis 18th, 2024

 

MHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na Abdurrahman Başkan seçildi. İkinci kez başkan seçilen Abdurrahman Başkan’ın ‘Kendime solcu danışman alacağım” sözleri ülkücü camiadan büyük tepki çekmişti.

Beşiktaş Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleşen kongrede 608 delege oy kullandı.
MHP İstanbul İl Başkanlığı için 6 aday yarıştı. Ancak İbrahim Cingi oy kullanma işlemi başlamadan önce adaylıktan çekildi.
Oy sayma işleminin tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklandı.
Başkan 186 oy aldı. Erdem Karakoç 178, Azmi Karamahmutoğlu 125, Niyazi Paksoy 81, Memduh Yellice ise 24 oy aldı.
Başkan, seçime katılan 608 delegenin 186’sının oyunu alarak MHP’nin İstanbul İl Başkanı oldu.
İBRAHİM CİNGİ’DEN GENEL MERKEZ’E SERT TEPKİ
Adaylıktan son anda çekilme kararı alan İbrahim Cingi yaptığı konuşmada Genel Merkez’i topa tuttu.
Cingi, “İl başkanı olmak için soyadımın da başkan olması lazımdı galiba” diyerek Bahçeli ve ekibine göndermede bulundu. Yeniden seçilen Abdurrahman Başkan’ı da es geçmeyen Cingi “Demek ki danışmanımızın da solcu olması lazımdı” diye konuştu.
ABDURRAHMAN BAŞKAN’IN LİSTESİ DELİK DEŞİK
MHP İstanbul il kongresinde il başkanlığına yeniden seçilen Abdurrahman Başkan’ın 147 kişilik Üst Kurul Delegesi listesi, diğer listelerdeki ortak isimler nedeniyle delik deşik oldu.
LİSTELERDE ORTAK İSİMLER VAR Kongre’de 186 oyla MHP il başkanı seçilen Abdurrahman Başkan’ın Üst Kurul Delegesi listesindeki 55 ismin birkaç listede de yer aldığı, kaybeden listelerde yer alan  49 ismin de her bir listeden aldıkları oylarla Üst Kurul Listesi’ni deldiği ifade ediliyor.
BAHÇELİ’YE SOĞUK DUŞ!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adayım yok açıklamalarına rağmen, Genel Merkezin adayı olarak bilinen Abdurrahman Başkan’ın, başkanlığı kazandığı kongrede Üst Kurul Delegesi listesinde azınlığa düşmesi adeta soğuk duş etkisi yaptı. BÜYÜK KURULTAY’DA BAHÇELİ RAHAT OLMAYACAK
MHP İstanbul il kongresinde mevcut il başkanı Abdurrahman Başkan’ın kazanmasına rağmen, Bahçeli’den memnun olmayan ve MHP’nin başında yeni bir genel başkan görmek isteyen adayların önemli miktarda oy almaları ve listelerde müşterek olan 100’den fazla ismin Üst Kurul Delege listesini delmeleri, 4 Kasım’da yapılacak olan MHP Büyük Kurultayı için de önemli bir değişim işareti olarak yorumlandı. TRABZON’DAKİ ERTELEME İLE GÜÇLENEN KORAY AYDIN DAHA DA GÜÇLENECEK İstanbul’la aynı tarihte yapılması gereken MHP Trabzon il kongresinin ertelenmesinin Genel Merkez’in aleyhinde olduğu İstanbul’daki Üst Kurul Delege listesindeki değişimle artı açıkça ortaya çıkmış durumda.
Bundan sonra yapılacak Zonguldak, Samsun ve Trabzon kongrelerinde de; Büyük Kurultayda Devlet Bahçeli’nin karşısındaki muhtemel en güçlü aday konumunda olan Koray Aydın’dan yana tavır koyacak adayların kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. SOSYAL MEDYADA ABDURRAHMAN BAŞKAN RAHATSIZLIĞI
MHP İstanbul İl Kongresi sosyal medyada da takip edildi. Azmi Karamahmutoğlu ve Erdem Karakoç için facebook ve twitter’da hayran sayfaları açılmışken, Abdurrahman Başkan için destek grubu açılmaması Abdurrahman Başkan’ın toplumsal karşılığının olmadığının ispatı olarak yorumlanıyor.
Abdurrahman Başkan’ın 8 oyla il başkanlığına seçilmesinin ardından ise Abdurrahman Başkan’ı hedef alan yorumlar sosyal medyayı işgal etti.
Abdurrahman Başkan’ın “solcu danışman alacağım” sözüne tepkiler çığ gibi.
“Kendime solcu danışman alacağım diyen bir Başkan’ı kabul etmiyoruz!” ,ve”MHP İstanbul’da Abdurrahman Başkan ile mesafe katedemez” yorumları en çok paylaşılanlar arasında.
Kaynak: Haberfedai.com

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”