Cum. Nis 19th, 2024

Konuk program sırasında Çakıcı’ya selam gönderince…

Can Dündar, NTV’deki programında dile getirilen devletin tetikçi kullandığı yönündeki iddianın ardından tehdit edildiğini söyledi.

Can Dündar, ‘Ergenekon” davasında ifade verdi, Alaaddin Çakıcı tarafından tehdit edildiğini söyledi. NTV’de yayınlanan bir tartışma programında, eski bir MİT mensubunun ASALA’ya karşı devletin tetikçi kullandığı yönündeki ifadelerin yer aldığını söyleyen Dündar, programın yayınlanmasının ardından Çakıcı’dan mektup aldığını anlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tanık olarak dinlenilen gazeteci yazar Can Dündar, sanıkların ardından mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı.

Dündar, ”Tehdit aldınız mı?” şeklindeki soru üzerine, Alaattin Çakıcı tarafından ”Akıllı ol” ifadesiyle tehdit edildiğini söyledi.

NTV’de yayınlanan bir tartışma programında eski bir MİT mensubunu konuk ettiğini belirten Dündar, ”ASALA’ya karşı devletin tetikçileri kullanıp kullanmadığına ilişkin konuştuk. Bunları doğrular nitelikte ifadeler kullandı. Alaattin Çakıcı’ya da selam, öpücükler gönderdi. Ben de bunları yazdım. Çakıcı, bir süre sonra, mektup gönderdi. O dönemde infaz anlamını taşıyan ‘Akıllı ol’ ifadesini kullandı” dedi.

DELİLLER KIRPMA MAKİNASINDA YOK EDİLDİ İDDİASI

Dündar’ın ardından, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi’nde Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın habercisi olarak askerliğini yapan er Cüneyt Alkan’ın dinlenilmesine geçildi.

Alkan, Ocak 2009 ile 25 Ekim 2009 tarihleri arasında er olarak Bakıcı’nın haberciliğini yaptığını ifade ederek, 19 Haziran 2009’da Bilgi Destek Dairesi’nde yapılan evrak kırpma ve imha işlemini anlattı.

”Dursun Çiçek tahliye olduktan sonra Bakıcı ile telefonda görüştü. Yaklaşık 3 saat sonra da daireye geldi” diyen Alkan, kırpma işleminin Çiçek, tahliye olduktan sonra başladığını söyledi.

Alkan, ”Kırpma işlemi başlamadan önce, Bakıcı geldi. Albaylarla toplantı yaptı. Toplantıdan sonra, imha olayı başladı. Akşam saat 17.30 gibi başlayan kırpma, sabah saat 05.30 gibi bitti. Ben oradaydım. Sabah tıraş olduktan sonra tekrar gittim. 15-20 torba evrak kırpıldı. 4-5 torba da Genelkurmay’daki kıpma merkezine götürüldü. Kırpmadan sonra Bilgi Destek Dairesi’ndeki 4 şubenin bilgisayarları götürüldü” diye konuştu.

Çiçek tutuklandıktan sonra kendilerine sürekli haberleri izleyerek Çiçek ile ilgili bir şey duyduklarında bilgi vermelerinin istendiğini belirten Alkan, daha sonra tutuklu sanık emekli Albay Cemal Gökçeoğlu’nun kendisine ”bu olaylardan söz edersen askerlik bitmez” dediğini ileri sürdü.

Hakim Fatih Mehmet Uslu’nun, o zamana kadar bu şekilde bir uyarı yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusuna Alkan, ”Hayır, yapılmadı” cevabını verdi.

Alkan’ın dinlenilmesinin ardından, duruşma yarına ertelendi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”