Per. Mar 28th, 2024

Kurmanci veya Zazaki lehçelerinden birini bilme şartı aranıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerisi üzerine 500 Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için tezsiz yüksek lisans programı açan Mardin Artuklu Üniversitesi ilana çıktı. Adaylarda, Kürtçe’nin Kurmanci veya Zazaki lehçelerinden birini bilme şartı da aranacak.

1 YIL SÜRELİ PROGRAM

Mardin Artuklu Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerisi üzerine Kürtçe öğretmeni yetiştirmek amacıyla Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı bünyesinde 2012-2013 öğretim yılında 500 Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi almak için ilana çıktı. 1 yıl süreli programdan mezun olacak adaylar, Kürtçe öğretmeni olarak atanacak.

ARANAN ŞARTLAR

Programa eğitim fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler ve Türkçe öğretmenliği mezunları ile Fen Edebiyat Fakülteleri’nin Türk Dili ve Edebiyatı ile Çağdaş Türk Lehçeleri bölümleri mezunları başvurabilecek. Bu bölümlerden mezun olup formasyonu olmayanlara alan dersleriyle birlikte formasyon dersleri de verilecek. Adaylarda, ALES sözel puanından en az 55 puan alma, lisans not ortalamasının en az 60 olması ve Kürtçe’nin Kurmanci veya Zazaki lehçelerinden birini bilme şartı aranacak.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”