Per. Nis 25th, 2024

Aslı Çakır  ve Gamze Bulut Türkiye’yi finale taşıdı

Olimpiyatlar’da kadınlar 1500 metre elemelerinde Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut finale çıktı.

Londra Olimpiyat Oyunları’nda atletizm kadınlar 1500 metre yarı final serilerinde Aslı Çakır Alptekin serisinde birinci, Gamze Bulut ise ikinci olarak finale yükseldi. Her iki sporcumuz da 10 Ağustos Cuma akşamı saat 22.55’de yapılacak final mücadelesinde olimpiyatlarda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırmak için mücadele edecek.
ASLI BİRİNCİLİKLE FİNALE YÜKSELDİ
Olimpiyat Stadı’nda yapılan ve toplam 24 atletin katıldığı 1500 metre yarı finallerinde Üsküdar Belediyesi’nin Avrupa Şampiyonu başarılı sporcusu ve Türkiye’nin altın madalya umudu Aslı Çakır Alptekin, serisinde birinci olarak finale yükseldi.
Oldukça çekişmeli geçen yarı finalin ilk serisinde Aslı Çakır Alptekin, dünyaca ünlü rakipleri karşısında kıyasıya bir mücadele sergiledi. Son metrelere kadar heyecanın dorukta olduğu yarışta Alptekin baştan sona müthiş bir mücadele gösterdiği yarışta elde ettiği 4:05.11’lik derecesi ile yarışmayı birinci sırada tamamlayarak adını finale yazdırmayı başardı.
Bayanlar 1500 metre finaline çıkma başarısı gösteren Aslı Çakır Alptekin’i yarış sonrası telefonla arayan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, elde ettiği başarıdan dolayı kendisini kutladı ve final mücadelesinde de kendisinden madalya beklediğini ifade etti.
GAMZE BULUTLARIN ÜSTÜNDE
Yarı final serisinin ikinci ayağında ise bir diğer Türk atleti Gamze Bulut, Türkiye’ye ikinci mutluluğu yaşattı. Süratli geçen seride oldukça başarılı bir performans sergileyen Gamze Bulut, serisinde 4:01.18’lik derecesiyle ikinci olarak finale çıkmayı başardı.
Kadınlar 1500 metre final mücadelesi 10 Ağustos Cuma günü saat 22.55’de koşulacak.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”