Per. Mar 28th, 2024

İşler Güçler’de nakit sıkıntısı

“Beş altı bölüm sonra belki ama ilk bölümde tutacağını biz de tahmin etmiyorduk.” diyor İşler Güçler dizisinin Ahmet Kural’ı… Star TV’de yayınlandığı ilk bölümünden itibaren fenomen olan dizinin tutacağını ve internette tıklanma rekoru kıracağını sadece dizinin oyuncuları değil, kimse tahmin etmiyordu.

Dizinin gördüğü ilgi, kimine göre ‘farklı komedi anlayışı’, kimine göre ‘absürt senaryo’ ile açıklansa da Ahmet Kural’a göre bunun tek nedeni var: samimiyet.. ‘Yönetmenimiz Selçuk Aydemir mizahımıza inanıyor. Bir de izleyici bizi samimi ve doğru buluyor. Kendimizle dalga geçtiğimiz için projenin doğru olduğuna inanıyorlar.. ‘ Murat Cemcir ve Sadi Celil ile iyi bir üçlü oluşturan Ahmet Kural, tiyatronun yanı sıra Fikrimin İnce Gülü ve TRT’de yayınlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle tanıştı televizyonla. ‘Gazi ‘ dizisiyle gelen başrol, reyting yüzünden uzun soluklu olmasa da 2010 yılında Selçuk Aydemir’in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başarısını kanıtladı oyuncu.

Dizide birebir kendilerini oynadıklarını, böylece daha inandırıcı olduklarını söyleyen Kural, ‘İnsanların bize gülmesinin bir nedeni de kendimizi oynuyor olmamız. Bir de biz oynadıklarımızı zaten gerçek hayatta yaşadık, yaşıyoruz. Bunları yaşamadım diyen bir oyuncu tanımıyorum. O yüzden de kendi adlarımızı kullandığımız için insanlar bize güveniyor. Sektördeki rahatsızlıkları ciddi ciddi anlattığınız zaman kimse kale almıyor. Ama altını mizahla beslediğiniz zaman hem gülüyor hem de olup biteni hayretle karşılıyor. ‘ diyor.

‘Son bölümlerinde güldürmüyor’ eleştirisi alsa da dizi, yayınlandığı günün en çok izlenen yapımı. En azından başı Sonu belli olmayan bir yapım. İzleyici bölüm Sonunda nelerin yaşanacağını tahmin edemiyor. Zaten diziyi izlenir kılan unsurların başında da bu merak geliyor. Hatta yönetmen doğaçlama yeteneği olan Ahmet Kural’dan azami derecede istifade ediyor. Bazı sahnelerde doğaçlama yaptığını anlatan Kural, birbirinin benzeri dizilerde rol almamak için direniyor. Pek çok senaryo gönderildiğini, ancak bunları kendisine uygun bulmadığı için kabul etmediğini özellikle belirtiyor: ‘Bir diziyi almışlar harmanlamışlar. Ben kendimi o senaryonun içinde görmüyorum. Neden insanlara aynı şeyleri izlettireyim ki? İnsanlar izlesinler mutlu olsunlar. Savaşlar, kazalar ve ölüm haberleri… İnsanlar gülmek istiyor ama herkesin mizah anlayışı farklı. Bizimki doğal… ‘

İşler Güçler’de nakit sıkıntısı

Dizinin bu akşam yayınlanacak bölümünde konu şöyle: Yeni yayın döneminin yaklaşması, Ahmet ve Murat’a yeni tekliflerin yolunu açarken, Sadi nakit akış sorununu çözmenin yollarını arıyor. Ahmet, Feride ile ilgili kararlarını gözden geçiriyor. Murat ders verdiği çocuklardaki ani azalmaya inat, hızlandırılmış derslere başlıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”