Çar. Nis 24th, 2024

10 askerin şehit olduğu Beytüşşebap’tan yine şehit haberi geldi

Bölgeden bir şehit haberi daha geldi. Bir askerin de yaralı olduğu bilgisi var..
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre bir asker şehit oldu. Çıkan çatışmada 2 asker de yaralandı.

Sabah saatlerinden itibaren Beytüşşebap İlçe merkezi yakınındaki Kato Dağı’nda yuvalanan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesine yönelik havadan ve karadan düzenlenen operasyon, akşam saatlerine doğru şiddetli çatışmaya dönüştü. Operasyonda bir askerin şehit olduğu kaydedildi.

Yaklaşık 2 bin askerin katıldığı operasyonda, Şırnak 23’ncü Jandarma Sınır Tümeni ile Hakkari’deki askeri üsslerden kalkan kobra helikopterleri, Kato Dağı eteklerindeki hedefleri yoğun bombardıman altına aldı. İlçe merkezinden de çıplak gözle izlenen bombardımanda, patlama sesleri ilçede merkezinde yankılanıyor.

Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı olabileceği belirtilirken, kayıplar konusunda herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

BİR ASKER ŞEHİT

Beytüşşebap’ta yürütülen operasyonda akşam saatlerinde gelen haber yürek yaktı. Kato Dağı’nda yaşanan çatışmada 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

Şehit askerin Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye giden birlikte görev aldığı belirtildi. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’nde kaldırılırken, birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kato Dağı’ndaki çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi..

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”