Per. Mar 28th, 2024

İsrail’in Mavi Marmara gemisine yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin daha önce yayınlanmayan görüntüler ortaya çıktı. Kanada’dan Mavi Marmara’ya katılan aktivist Kevin Neish ‘in mahkemeye sunduğu görüntülerde ilk saldırının gemidekilerin namaz kıldığı zaman başladığı görülüyor.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde saldırı zamanında İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi’n yargılandığı dava dosyasına yeni görüntüler ulaştı.
Gemiye Kanada ‘dan katılan aktivist Kevın Neish tarafından mahkemeye sunulan görüntülerde saldırı öncesi, saldırı anı ve sonrası detaylı bir şekilde yer alıyor. Görüntülerde İsrail askerlerinin gemiye yanaşır yanaşmaz ateşli silahlarla saldırdığı ilk saldırının 04.24’te aktivistlerin sabah namazını kıldığı sırada başladığı görülüyor.
Mahkemeye sunulan 30 dakikalık görüntülerde saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Cevdet Kılıçlar, Tekvandocu Çetin Topçuoğlu ve Cengiz Songör ‘ün vurulmadan önceki görüntüleri yer alıyor. Kaydın başında fotoğraf çekerken görülen gazeteci Cevdet Kılıçlar daha sonra vurulmuş haliyle görüntülerde yer alıyor. Görüntülerde vurulan Songör ‘e kalp masajı yapılması da yer alıyor.
İsrailli askerlerin açtığı ateş sırasında gemide yaşanan paniğin saniye saniye kaydedildiği görüntülerde aktivistlerin bir yandan edilen ateşten korunmaya çalışırken, bir yandan da yaralılara müdahale etmeye çalıştıkları görülüyor.
İsrail askerlerin ateşlerine sapanlarla karşılık çekmeye çalışan aktivistlerin sık sık tekbir getirdikleri de görüntülerde yer alıyor .

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”