Per. Mar 28th, 2024

Özellikle Android işletim sistemini etkileyen açığı kullanan hacker’lar popüler oyunların ücretsiz sürümlerini kullanarak kullanıcıları ağına düşürüyor. Kullanıcılar ilk etapta oyunun ücretsiz olarak indirilebileceğini belirten bir SMS alıyor. Bu SMS’e uyup oyunun bulunduğu siteye yönlendirilenler ise uygulamayı telefonuna indiriyor.

Orjinali Google Play’da bulunan oyunun bir sahte kopyası da Çin’deki sunucularda yer alıyor. Kullanıcılar da bu sunuculara yönlendirilerek sahte uygulamaları indiriyor. Ardından örneğin kullanıcı Angry Birds’ü bu şekilde yüklediyse uygulama telefondaki bazı güvenlik özelliklerini devre dışı bırakarak işe başlıyor. Daha Sonra da telefonunuzun ana ekranındaki simge ortadan kayboluyor ve uygulama kullanıcının telefon rehberine girerek yüzlerce, hatta binlerde kişiye bu tür SMS’ler gönderiyor.

Güvenlik yazılımı şirketi Cloudmark’ın tespit ettiği sahte SMS’lerde Son günlerde patlama yaşanırken, bir günde gönderilen bu tür SMS’lerin sayısı 500 bini geçiyor. Cloudmark’a göre hacker’lar SMS’leri ücretsiz gönderebildiğinden SMS’lerin sayıca çokluğu pek de bir şey ifade etmiyor.

Uzmanlar kullanıcıların ücretsiz uygulama indirmeye davet eden bu tür SMS’lere karşı tedbirli davranması konusunda uyarıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”