Cum. Mar 29th, 2024

Arsenal, Newcastle’ı fena dağıttı: 7-3

İngiltere Premier League’de Arsenal sahasında Newcastle United’ı konuk etti ve Arsenal gol düellosu şeklinde geçen mücadeleden 7-3 galip ayrıldı
Arsenal ile Newcastle United arasındaki maç deyim yerindeyse nefesleri kesti. Arsenal, 20. dakikada Theo Walcott’ın golüyle 1-0 öne geçti. Konuk ekipte Demba Ba 43’te sahneye çıktı ve kaydettiği golle ilk yarının skorunu belirledi, Arsenal 1 – Newcastle United 1.

İkinci yarıya ev sahibi ekip hızlı başladı. 51’de Alex Oxlade Chamberlain attığı golle Arsenal’i 2-1 öne geçirdi. Bu üstünlük sadece 8 dakika sürdü. Slyvain Marveaux, kaydettiği golle maça bir kez daha eşitlik getirdi: 2-2.

64’te ise Lukas Polodski kaydettiği golle Arsenal’i bir kez daha öne geçirdi, Arsenal: 3 – Newcastle United: 2.

Geçen hafta Manchester United karşısında 3 kez öne geçmesine karşın, rakibine 90’da kalesinde gördüğü golle boyun eğen Newcastle United 69’da skora yeniden eşitlik getirdi, Arsenal: 3 – Newcastle United:3.

73’te ise dananın kuyruğunu Theo Walcottt kopardı. Takımın ilk golünü atan Walcottt attığı golle Arsenal’i bir kez daha öne geçirdi: 4-3.

Newcastle United yeniden eşitliği sağlar mı diye beklenirken Oliver Giroud, Walcott’ın asistinde 5. kez Newcastle ağlarını havalandırdı. İki dakika sonra bu ikili yine sahneye çıktı. Theo Walcott’ın asistinde Giroud attığı golle skoru 6-3’e taşıdı.

Arsenal farkı 3’e çıkarmasına karşın durmak bilmedi. Maçın yıldızı Theo Walcott uzatma dakikalarında attığı golle skoru belirledi, Arsenal: 7 – Newcastle United: 3.

Karşılaşma 7-3 sona ererken, Ağustos 2011’de 8-2 biten Manchester United-Arsenal maçıyla birlikte Premier Lig tarihinin en gollü maçı

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”