Sal. Nis 23rd, 2024

Tarih 7 Kasım 2012. Haber gündeme bomba gibi düştü. Bordo bereliler, Kuzey Irak’ta operasyon yapıyordu. PKK’nın elebaşlarından Fehman Hüseyin’in peşinde oldukları öne sürülüyordu ama gerçek bambaşkaydı…

Özel Kuvvetler yaptıkları operasyonla Aktütün Karakolu ‘na yapılacak olan saldırıyı engelledi. Aktütün Karakolu defalarca saldırıya uğradı, onlarca şehit verildi ama son dönemde alınan önlemler, baskınların önüne geçti.

Öncelikle Karakol yeniden inşaa edildi, kalekol oldu. Teröristler son 3 yıldır Aktütün Karakoluna yaklaşamıyordu, ta ki geçen Kasım ayına kadar… İstihbarat birimleri PKK ‘nın Aktütün Karakoluna saldırı hazırlığında olduğunu öğrendi. Yaklaşık 90 kişilik terörist grup Karakola yaklaşıyordu., heronlar görüntü aldı. Harekat planını da bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hazırladı. Sonra da Özel Kuvvetlere talimat verdi: “Aktütün ‘e kimse yaklaştırılmayacak”

Bordo bereliler helikopterlerle alana indi. Çatışma çıktı, 90 teröristten 42 ‘si öldü, 2 si de teslim oldu. Teslim olanlardan birinin adı Sabah Dayane. Dığgeç Botan kod adlı PKK ‘lı, son Aktütün saldırısının talimatını Reşit Dostum kod adlı Mehmet Can Gürhan ‘ın verdiğini söyledi. Keşfi de bizzat o yapmıştı.

Saldırı 8 Kasım sabahı gerçekleştirilecekti ama asker planlarını öğrenmişti. Heronlar bölgeye gönderildi, teröristler heronlara yakalanmamak için şemsiyelerle beklediyse de olmadı, askerden kaçamadılar.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”