Cum. Mar 29th, 2024

Türkiye 2012’de hangi hastalıkları konuştu?

Medyada 2012 yılı içerisinde yayınlanan sağlık haberleri arasında en çok diyet, kanser ve şeker konularının ele alındığı açıklandı.

 

Medyada 2012 yılı içerisinde yayınlanan sağlık haberleri arasında en çok diyet, kanser ve şeker konularının ele alındığı açıklandı.
34 bini geçen sayı ile en çok ‘beslenme’ konusu üzerine haber yayınlandığı ortaya çıktı. Beslenme konusunun içinde ‘diyet’ ve ‘obezite’ başlığı altında ise toplam 21 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.
Yapılan araştırmaya göre; geçtiğimiz yıl ‘kanser’ konusu 20 bine yaklaşan haber sayısıyla ikinci sırada yer alırken, ‘şeker’ konusunun ise 17 bini aşan haberle üçüncü sırayı aldığı tespit edildi. Yazılı basında ‘tansiyon’ başlığı altında yıl boyunca 11 binden fazla haber yayınlanırken, ‘kalp ve damar hastalıkları’ konusu hakkında ise 4 bine yakın haber yayınlanmış.   ‘KÜRTAJ VE SEZARYEN KONUSU GÜNDEMİ SALLADI’   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayındaki Uluslararası Parlamenterler Konferansı’nda yaptığı konuşmada gündeme getirdiği kürtaj ve sezaryen konusunun, ilerleyen günlerle birlikte ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergide, 9 bini geçen sayıda haberlere konu olduğu saptandı. Aynı araştırmada dikkat çeken önemli bir unsur da, köşe yazarlarının bu konuya yakından ilgi göstermesi oldu.
Siyasetten magazine, sağlıktan güncel olaylara kadar pek çok konuda yazılar kaleme alan yüzden fazla köşe yazarı, 2012 yılı boyunca kürtaj ve sezaryen konusuna kendilerine ayrılan sütunlarda 2 bin 500’ü aşan sayıda değinmişler.
Öte yandan, önceki yıl uygulanmaya başlayan aile hekimliği konusunun yazılı basında 7 bini aşan haber sayısıyla dikkat çektiğini ortaya çıkardı. Sağlık konusundaki haberlerde öne çıkan bir başka konuda sigara oldu. Sigaranın zararları ve bırakılması ile sigara yasağına yönelik haberlerinde önceki yıllara göre artarak 4 bin sınırına yaklaştığı da belirlendi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”