Per. Nis 25th, 2024

Pazar günü kar geliyor

Yılın ilk soğuk hava dalgası cumartesi gününden itibaren etkili olacak. İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz’de cumartesi ve pazar günü kar yağışı bekleniyor.

 

Cumartesi günü Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, sıcaklıklar ise ortalama 4 derece düşecek. Pazar günü ise Marmara, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar yağması bekleniyor. Pazar günü İstanbul’da da kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da çarşamba günü 6/10 derece olması beklenen hava sıcaklığı, kar yağışının beklendiği pazar günü ise 0/2 dereceye düşecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ’DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAFTA SONU KAR GELİYOR

Yılın ilk soğuk hava dalgası cuma gününden itibaren etkili olacak. İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz’de cumartesi ve pazar günü kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı ortalama 4 derece azalacak. İstanbul’da bugün 6/10 derece olması beklenen hava sıcaklığı, kar yağışının beklendiği cumartesi ve pazar günü ise 0/2 dereceye düşecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Fethiye çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında pus, iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Batı ve orta kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Antalya kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı, diğer kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt’ta kuvvetli olmak üzere, iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”