Per. Mar 28th, 2024

ABD Büyükelçiliği’nde patlama

ABD Büyükelçiliği önünde patlama oldu. İlk gelen bilgilere göre bir canlı bomba güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurdu. Patlamada 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, saldırgan öldü. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi

Ankara’da Paris Caddesi’nde bulunan Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

İlk gelen bilgilere göre bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia edildi.

ABD Büyükelçiliği’nin Paris Caddesi’ndeki ziyaretçi ve vize işlemleri için gelenlerin giriş yaptığı 2 No’lu kapısı önünde şiddetli bir patlama oldu. Patlamada, güvenlik noktasının büyük bir bölümü yıkıldı.

İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin güvenlik görevlisi, diğerinin ise saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba olduğu öne sürüldü.

Aralarında bir kadının da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralı kadının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ERDOĞAN: BİLGİ ALACAĞIM

Patlamanın ardından Başbakan Erdoğan konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan,’ Detaylı bilgim yok bilgi alacağım’ dedi.

CANLI BOMBA İDDİASI

İlk gelen bilgilere göre bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia edildi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ‘Korsaid’ rumuzlu bir kullanıcı Ankara’daki patlamadan bu kareyi paylaştı:

1 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT, SALDIRGAN ÖLDÜ

İlk belirlemelere göre, 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, patlamaya neden olan saldırgan öldü. Patlamada aralarında bir kadının da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamanın ardından elçilikte çalışanların sığınağa alındığı kaydedildi. Büyükelçilikte giriş-çıkışlara izin verilmediği öğrenildi.Patlamanın olduğu noktanın biraz ilerisinde vize başvuruları yapılan bölümün bulunduğu bildirildi. Bu nedenle yaralıların sayısının artmasından endişe ediliyor.

İŞTE PATLAMANIN OLDUĞU YER:
Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Vali Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay inceleme yaptı.Bomba imha ekiplerinin olay yerindeki incelemesi devam ediyor. Bir polis helikopteri de olay bölgesinde uçuş yapıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”