Per. Mar 28th, 2024

Ali Gürbüz Altın Kemeri’ni Aldı
652. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde İsmail Balaban’ı yenerek 3. kez Başpehlivan olan Ali Gürbüz, altın kemerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldı.

Gürbüz, babasının emaneti olan altın kemeri, Antalya’ya götürmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Edirne Sarayiçi’nde bugün yapılan final mücadeleleriyle sona eren 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Antalya Ali Gürbüz finalde rakibi İsmail Balaban’ı künde oyunu ile yenerek 3. kez altın kemerin sahibi oldu. Gürbüz’ün altın kemerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlutaktı.

Başpehlivanlık güreşlerinde altın kemer ve madalya törenine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ileEdirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi katıldı.

ALTIN KEMERİ ANTALYA’YA ARMAĞAN EDİYORUM
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürbüz, “Bu sene benim 3. Senemdi. Altın kemer senesiydi. Burada mücadele edip, altın kemeri aldığım için çok mutluyum. Kemeri, Tüm Antalya’ya armağan ediyorum.Antalya gerçekten bu kemeri hak etmişti. Ben burada Belek Belediye Başkanımıza, takım arkadaşlarımıza ve tüm Antalyalılara teşekkür ediyorum” dedi.

BABAMIN EMANETİNİ GERİ ALDIM
11 yaşından beri güreştiğini ifade eden Ali Gürbüz, “Ben 11 yaşından beri sahalarda güreşiyorum. Babamın yarım kalan emanetini geri aldığım için çok mutluyum. Annem de bu mutluluğu benimle beraber yaşıyor” diye konuştu.

 

 

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”