Per. Nis 18th, 2024

İstanbul’da büyük operasyon: Cezaevi müdürü gözaltında

İstanbul’da büyük operasyon: Cezaevi müdürü gözaltında
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonda aralarında 15 kamu görevlisinin de bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 15 kamu görevlisinin 6’sının cezaevi müdür ve müdür yardımcıları, 9’unun ise infaz koruma memuru olduğu öğrenildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir suç örgütüne düzenlediği operasyonda aralarında 15 kamu görevlisinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 15 kamu görevlisi arasında; Kartal, Silivri ve Metris cezaevlerinde görev yapan müdür ve müdür yardımcıları ile 9 infaz koruma memurunun olduğu öğrenildi.

Şebekenin, cezaevindeki bazı mahkumlara, ayrıcalık oluşturduğu iddia edildi. Buna karşılık haksız kazanç elde ettiği belirtilen şebekenin; rüşvet, zor kullanma ve zorla senet imzalatma gibi eylemleri gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

Polisin cezaevi şebekesine, yaklaşık 1 yıl önce başka bir suç örgütünü takip ederken ulaştığı öğrenildi.

Polis, geçtiğimiz ekim ayında suç örgütü elebaşı S.Ş. ve adamlarına operasyon düzenlemişti. Edinilen bilgiye göre şebekeyi teknik takip yoluyla izleyen polis, yaptığı dinlemelerde, şebekinin, cezaevindeki adamlarını rahat ettirmek için bazı aracılarla görüştüğü belirlendi.

Aracıların belirlenmesi üzerine, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yeni bir çalışma başlattı. 10 ay önce başlatılan çalışmanın ardından bu sabah yapılan operasyonun gerçekleştirildiği öğrenildi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”