Cum. Nis 19th, 2024

İşte Lumia 1020

İşte Lumia 1020
Tanıtımına saatler kala, Nokia’nın yeni canavarı Lumia 1020’nin detay ve fotoğrafları ortaya çıktı!

Nokia’nın yeni amiral gemisi olması beklenen,kamera canavarı cebi Lumia 1020, birkaç saat sonra, Türkiye saati ile 18.00 civarında resmi olarak tanıtılacak. Ancak bu tanıtımdan önce, hem telefonun teknik özellikleri, hem de görselleri net bir biçimde internete sızmış durumda.

Sızan bilgilere göre Lumia 1020, 1.5 GHZ’lik çift çekirdekli Snapdragon işlemciye, 2 GB RAM’e ve 16 – 32 GB dahili depolama alanına sahip olacak. 4.5 inç’lik AMOLED ekran, 1.280 x 768 piksellik çözünürlük sunacak. Ve Gorilla Glass 3 teknoloji ile desteklenecek. PureMotion HD+ ClearBlack teknolojisi de, diğer Lumia’larda olduğu gibi, yeni amiral gemisinin ekranındaki yerini alacak.

En çok merak edilen konu ise, kuşkusuz kamera… Sızan bilgilere göre, Lumia 1020’nin kamerası, optik görüntü sabitleyici ile desteklenen, PureView teknolojisi sunan, 41 megapiksellik bir canavarla karşı karşıyayız. Fotoğraf çekimi için bir adet Xenon flaş, video çekimi içinse bir adet LED flaş, kamerayı destekleyecek.

Telefonun boyutları şu şekilde olacak: 130.4 x 71.4 x 10.4 mm. Ağırlık ise, sızan bilgilere göre 158 gram. Telefonda 2.000 mAH’lık bir Lİ-İon pil bulunacak. Kablosuz şarj desteklenecek ama opsiyonel olarak gelecek. Kablosuz şarj isteyenler, bu teknolojiyi destekleyen, yeni bir arka kapak almak zorunda kalacak.

İlk gelen bilgiler, telefonun sarı, beyaz ve siyah olmak üzere, üç farklı renk seçeneği sunacağı yönünde.

Bu bilgilerle birlikte, telefonun basın tanıtım fotoğrafları da ortaya çıkmış durumda. Verge’ün yayınladığı fotoğraflar, daha önce sızan ve pek net olmayan fotoğraflarla aynı telefonu işaret ediyor.

Bakalım bu sızıntıların ne kadarı doğru çıkacak? Birkaç saat sonra tüm gerçekleri öğreneceğiz. Ama bize sorarsanız, tüm bu bilgiler ve fotoğraflar, gerçek olmaya son derece yakın…

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”