Per. Mar 28th, 2024

Mustafa Sarıgül sinyali çaktı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kastamonu ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla CHP genel başkanlığına göz dikti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu güne kadar nereye geleceğine yönelik kararı kendisinin vermediğini belirtirken, ‘Nereye geleceğimin kararını önce rabbim, sonra da yurttaşlarımın takdir duygusu verdi. Bir aksilik bir yanlışlık var. Benim dedem iktidar görmedi, rahmetli hacı babam iktidar görmedi, ben iktidar görmedim. Bari bizim çocuklar ve torunlar iktidar görsün. Ben bu eksikliği gidermeye çalışıyorum’ dedi.

Mustafa Sarıgül, Kastamonu ve ilçelerinde düzenlenen festivallerde vatandaşlarla buluştu. İlk olarak Cideilçesinde düzenlenen geleneksel’Rıfat Ilgaz Sarıyazma Festivali’ne katılan Sarıgül, daha sonra Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı ve Daday ilçelerine geçti. Kastamonu Ticaret Odası’nı da ziyaret eden Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, ülkemiz insanının mutsuz olduğunu ve sorunların giderek arttığını belirterek, “Bunun için yollardayız, dertlere çare bulmak için yollardayız. Uzun zamandır ülkemizin her tarafını dolaşıyorum. İnsanlarımızın işsiz ve mutsuz olduğunu görüyorum. Türkiye’nin en cennet köşelerinde nüfusun yarısı batıya göç etmiş’ dedi.

Göçün çözüm olmadığını kaydeden Sarıgül, ‘Anadolu insanının karnını kendi bölgesinde doyurmamız lazım.Kastamonu’yu gezdim. Bu eşsiz doğa parçasını maalesef değerlendiremiyoruz. İnsanımızın yüzü gülmüyor. Yüzümüzün gülmesi için, yüzde yüzümüzü kucaklayacak bir anlayışa, büyük bir sosyal demokrat buluşmaya ihtiyaç var. Bunun için yollardayız’ diye konuştu.

KASTAMONU’DA KONUŞTU

Kastamonu Ticaret Odası’nı ziyaret eden Sarıgül, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Seçimler ve Mısır’daki darbeyle ilgili soruları yanıtlayan Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

‘Ben, görüşünü beğenirsiniz beğenmezseniz, her şeyin sandıkta ve demokrasi içerisinde cereyan etmesini arzu ederim. Beğenmediğiniz, sevmediğiniz bir siyasi iktidar olabilir, o siyasi iktidarın uyguladığı ölçüler sizin hiç de hoşunuza gitmeyebilir. Ama bunun ölçüsü tank, askeri helikopter değildir. Onun ölçüsü sandıktır. 12 Eylül’de askeri darbelerden çok şey çeken bir kardeşinizim. 12 Eylül’de gençlik kolları başkanıydım. 11 Eylül’de Büyükşehir Belediyesi’nde görevliydim. 12 Eylül oldu kapımıza askerler geldi.’

Sarıgül dünyanın hiç bir yerinde askerin ülke yönetimlerine gelmemesi gerektiğini belirtirken, ‘Biz askeri severiz. Ama biz askeri kışlada severiz. Biz askeri demokraside sevmeyiz. Biz dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, olayların sandık iradesiyle olmasını arzu ederiz. Demokrasi varsa, hepimiz varız. Mısır’daki olayların tasvip etmem mümkün değildir. En kısa sürede Mısır’da seçim yapılmasını arzu ederim’ dedi.

‘BENİM DEDEM, BABAM, BEN İKTİDAR GÖRMEDİK’

Mustafa Sarıgül, mütevazı bir aileden geldiğini, makam ve mevki hırsı ile rütbe heyacanı olmadığını söyledi. Bugüne kadar nereye geleceğinin kararını kendisinin vermediğini belirten Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Nereye geleceğimin kararını önce rabbim, sonra da yurttaşlarımın takdir duygusu verdi. Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Ama tek arzum var. Doğrultu tutarlığından ayrılmadım. Bu güne kadar geldiğim sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini savunarak, özümüze bağlı, inançlarımıza saygı duyan bir anlayışla cennet vatanımıza hizmet etmek isterim. Ama ben çok üzgünüm. Bir aksilik, bir yanlışlık var. Benim dedem iktidar görmedi. Rahmetli hacı babam iktidar görmedi. Ben iktidar görmedim. Bari bizim çocuklar ve torunlar iktidar görsün. Ben bu eksikliği gidermeye çalışıyorum. Onun için de hakkın bana verdiği güçle’Bismillah’diyerek bütün yurttaşlarımla hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden dolaşıyorum. Benim nereye geleceğime, nasıl bir çalışma yapacağıma ben karar veremem. Benim yaptığım çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu karar verir.’

Herkesin yüzünün gülmesi için halkın yüzde yüzünü kucaklayan bir anlayışa ihtiyaç olduğunu kaydeden Sarıgül, ‘Din, mezhep, ırk farkı gözetmem. Aksayan demokrasinin tıkanan kanallarını açmak, esnafımızın ve üreticinin yüzünü güldürmek için dolaşıyorum. Çünkü esnafın, üreticinin yüzü gülerse, çalışanın da yüzü güler. Ben yüzde yüz yurttaşlarımızın yüzünü güldürmek ve yüzde yüzünü kucaklamak için buradayım’ dedi.

Sarıgül’e Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan tarafından bir sepette yöresel ürünler hediye edildi. Sarıgül daha sonra Kastamonu’da Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi’ni ziyarette bulunup, dua etti. Sargül’ün ziyaretinde eski CHP milletvekili Mehmet Yıldırım da bulundu.

MELİH GÖKÇEK SÖYLEMİŞTİ

TGRT Haber ‘de “Ankara Gündemi” programına canlı yayın konuğu olan Melih Gökçek açıklamalarıyla yeni bir tartışma konusu yaratmıştı. CHP ile ilgili yapmış olduğu tahminlerle adından söz ettiren Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarugül ‘ün CHP Genel Başkanı olacağını öne sürmüştü.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”