Per. Nis 18th, 2024

Sezer: Mehmet Ali Alabora dünyanın en korkak adamı
Gezi eylemlerine destek veren sanatçılar arasında yer alan Şafak Sezer’in bu davranışı özellikle sosyal medya üzerinden yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Şafak Sezer yaşananlar karşısında sessizliğini Beyaz TV’ye bozdu.

Ünlü oyuncu Şafak Sezer ‘in iftar yemeğinde Başbakan Erdoğan ‘dan Gezi eylemiyle ilgili özür dilemesi kamuoyunda geniş yankı buldu. Şafak Sezer ‘in bu özrü kimileri tarafından tepki gördü kime kesim tarafından ise olgunlukla karşılandı. Oyuncu Şafak Sezer, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ‘nın iftarında Gezi Parkı ‘nda yaptıklarından pişman olduğunu belirterek, Erdoğan ‘dan özür dilemişti.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Ferda Yıldırım’ın sunumuyla ekranlara gelen Basın Kulisi programına konuk olan Şafak Sezer çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.Programın başında kendi hayatı ile ilgili bilinmeyenleri anlatan Şafak Sezer, programın ilerleyen dakikalarında konuyu Gezi Parkı olayları öncesi ve sonrası yaşananlara getirdi.

BAŞBAKAN ‘IN KARŞISINA ÇIKACAK LİDER YOK

Türkiye ‘de muhalefet yönünde eksiklik olduğunu söyleyen ve Başbakan Erdoğan ‘ın değerli bir lider olduğunu belirten Şafak Sezer, “ Başbakan Erdoğan ‘ın karşısına çıkacak bir lider yok. 15 yıl daha da çıkmaz. Ilımlı bir hükümet var. Çok değer verdiğim ve bir ağabey olarak gördüğüm birisi. Başbakan Erdoğan ‘ın beni gördüğü zaman ki verdiği tepki benim için çok daha önemli” dedi.

TWİTTER YASAKLANMALI

Gezi Parkı eylemlerinde sosyal medyanın yanlış yönlendirme yaptığını ve insanların ağır hakaretlere maruz kaldığını söyleyen Şafak Sezer, “ Bu programdan sonra bana mesaj atacaklar. Twitter ‘ın yasaklanmasını istiyor musunuz dediğinizde bunu faşizan bir baskı ile söylemiyorum ‘kesinlikle yasaklanmalı ‘. Sen bir işçi ailesinin fertlerine küfür edemezsin. Bir insanı sevmiyorsan izleme kardeşim.” dedi.

M. ALİ ALABORA DÜNYANIN EN KORKAK ADAMI

Şafak Sezer, Gezi Parkı eylemlerini provoke eden Mehmet Ali Alabora da es geçmedi. Şafak Sezer, twitter ‘a’Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hâlâ anlamadın mı? Haydi gel’mesajı yazarak Gezi Parkı eylemlerini kışkırtan Mehmet Ali Alabora için “ 1,5 saat çıkıp CNN ‘e bir şeyler anlatması ve ‘arkamızdan vurulduk’demesi hoş olmadı. Sanatçılar sanatçılığını, işadamları işadamlığını yapacak. M.Ali Alabora dünyanın en korkak adamı. Cesaret hapı mı içti şimdi anlamadım” dedi.

3.GÜN FARKINA VARDIM

Gezi Parkı eylemlerinin ilk başta masumane başladığını daha sonra ise farklı boyutlara taşındığının altını çizen Sezer, “ Bunun farkına 3.gün vardım. Bölücü bir tarafta değiliz iyileştirici taraftayız. Onlar bunlar değildi amacım. Mizah yönünden de çok güzel oldu. ‘Palalı Adam’çıktı kadın dövdü sonra kaçtı. İnsanları delirmesi lazım böyle durama gelmesi için” dedi.

AKM KÖTÜ BİR YAPI

Başbakan Erdoğan ‘ın Taksim’deki AKM ‘nin yerine daha modern bir kültür merkezi yapacağını söylemesinin ardından, Gezi Parkı ‘na destek verenlerin ayaklanması ve buna karşı çıkmasına ise Sezer, “AKM kötü bir yapı. Hatta orayı yıkıp cami yapacaklar diye yayılıyor. Bana göre oraya ismi saklı kalmak suretiyle yenisi yapılabilir” dedi.

OYUMU AK PARTİ ‘YE VERDİM

Seçimlerde oyunu AK Parti ‘ye verdiğini açıklayan Şafak Sezer, “Ailede oyunu AK Parti ‘ye veren benim. Zaten referandum zamanında Sözcü Gazetesi ‘Erman Kuzu’tiplemesinde yapılan ‘Evet evet ‘ten rahatsız olmuştu” dedi.

O GÖRÜNTÜYE AÇIKLIK GETİRDİ

Şafak Sezer, son olarak iftar yemeğinde bir araya geldiği Başbakan Erdoğan ‘la yaptığı kısa görüşmenin perde arkasını anlattı.

Şafak Sezer, “Başbakan Erdoğan ‘ın yanına gittim ve bana ‘Bir sanatçı eğilmez’dedi. Bende çok gürültülü olduğu için ve kendisini duyamayacağımı düşündüğüm için eğildim ama olay farklı yansıtıldı” dedi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”