Per. Nis 25th, 2024

Şampiyonun Tercihi Şifa Üniversitesi

2013 LYS sonuçlarına göre, Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi öğrencisi tercih ettiği İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşmeyi başardı.

 

Burslu olarak kazandığı bu üniversiteyi tercih etmesinde bir çok neden olduğunu belirten Şahinoğlu, şöyle konuştu: “En önemli neden özel bir üniversite olması ve kontenjanlarının az olması. Çünkü bir çok tıp fakültesinde sorun var. Çok kalabalık amfiler ve sınıflarda ders işleniyor. Şifa’da böyle bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Ayrıca, burada bize kazandırılacak klinik tecrübe burayı tercih etmemdeki faktörler arasında.”

TIP’IN TERCİH EDİLMESİ GAYET DOĞAL
Türkiye’de derece yapan öğrencilerin tercihlerinin genellikle tıp fakülteleri olduğunun hatırlatılması üzerine Şahinoğlu, “Tıp geniş bir alan. İnsanlar bu alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Buna alternatif elektrik elektronik mühendisliği olabiliyor. Kazandığımız deneyimi üniversitede kullanmak ve bunu daha çok geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle öncelikli olarak Tıp’ın tercih edilmesi gayet doğal” dedi.

Şahinoğlu, hangi alanda uzmanlaşmak istediği ile ilgili soruya ise, “Ona daha karar vermedim. Yıllar içinde karar vereceğim” yanıtını verdi.

BABANIN MUTLULUĞU
Burak Şahin’in babası emekli öğretmen Şevki Şahinoğlu da, “Bir babanın en büyük arzusu evladını en iyi yerde görmektir. Dört yıl önce SBS’de oğlum Türkiye ikincisi olmuştu. Artık hedefimiz birincilik olmalıydı ve tüm çalışmalarımızı buna yönelik gerçekleştirdik. Dört yıl boyunca her fırsatı değerlendirdik ve mutlu sona ulaştık” dedi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”