Per. Mar 28th, 2024

Radikal yazarı Cengiz Çandar Mısır’da yaşanan vahşeti ordunun temizlik görevi olarak gösterdi. Çandar, ‘Rabia el-Adeviyye Meydanı’ndaki ana MB kitlesine karşı temizlik hareketi, bu satırlar yazıldığı sırada devam ediyordu’ diye yazdı.

Radikal yazarı Cengiz Çandar Mısır’da yaşanan katliama’Temizlik Operasyonu’diyerek hayatını kaybeden binlerce insanı hiçe saydı. Sosyla medyada büyük tepkiyle karşılanan yazıda insan ölümleriyle adete dalga geçiliyor.

İşte Cengiz Çandar’ın yazısındaki o kısım:

Mısır’ın askeri darbe yönetimi, dün sabaha karşı, bir ayı aşkın süredir Kahire’nin iki meydanında direnmeye devam eden Müslüman Kardeşler’e karşı harekete geçti.

KATLİAM DEĞİL TEMİZLİK HAREKATI
Kahire’nin güneybatısında, Piramitlere yakın Giza’daki an-Nahda Meydanı’nı göstericilerden temizlediler, an-Nahda’ya çaprazlamasına tam ters yönde, Nil’in diğer yakasında, muazzam metropolisin kuzeydoğusunda bulunan Rabia el-Adeviyye Meydanı’ndaki ana MB kitlesine karşı temizlik hareketi, bu satırlar yazıldığı sırada devam ediyordu.

Bu çaptaki bir harekâtın çok sayıda ölü ve yaralıya yol açması kaçınılmaz olduğuna göre, askeri darbe yönetiminin giriştiği iki Kahire meydanını Müslüman Kardeşler’den temizleme harekâtının’katliam’boyutları kazanmış olması muhtemeldir.

Ölü sayısı hakkında birbiriyle ilgisiz rakamlar veriliyor (Bu satırlar yazıldığı sırada Müslüman Kardeşler 200, 300 ve hatta 600 ölüden söz ediyordu). Bununla birlikte, bunun aritmetik ölçüsü yoktur. Kan dökülmüştür ve bunun adına’katliam’denir ve denecektir.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”