Çar. Nis 24th, 2024

Fenerbahçe 0 – 0 Trabzonspor
Spor Toto Süper Lig’in 7. hafta kapanış maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki mücadele 0 – 0 berabere tamamlandı. Maçın ardından gergin anlar yaşandı.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasının kapanış maçında iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
FOTO GALERİ
Mücadelede Fenerbahçe, 80. dakikada Webo ile direğe takılırken tempolu geçen maç boyunca gol sesi çıkmadı. Her iki teknik adam da değişiklikleriyle maça müdahale etmeye çalışsa da günlerdir beklenen ezeli rakipler yenişemedi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, puanını 16’ya yükselterek zirvedeki yerini korurken Trabzonspor ise puanını 13’e çıkartarak sezonun ilk beraberliğini aldı.

ALVES VE MEIRELES’İN YOKLUĞUNDA F.BAHÇE…
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile yaptıkları maçta, sakatlıklar nedeniyle kadrosunda mecburi değişiklik yaptı.

Ligde geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği mücadelesinde sakatlanan Meireles’in yerine orta alanda Holmen’i görevlendiren Ersun Yanal, dün akşamki antrenmanda sakatlanan Alves’in yerine de savunmada Bekir İrtegün’e şans verdi.

Sarı-lacivertli ekibin 18 kişilik kadrosunda Meireles ve Alves’in yanı sıra, Hasan Ali Kaldırım ile yabancı kontenjanına takılan Cristian ve Yobo bulunmadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile yapılan ilk maçta 90 dakika sahada kalan ancak daha sonra kadroya giremeyen savunma oyuncusu Kadlec de haftalar sonra 18 kişilik kadroda yer aldı.

AKÇAY’IN KADRO TERCİHLERİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Fenerbahçe karşısında ilk 11’de zorunlu olarak tek değişiklik yaptı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio ile 3-3 berabere kalınan maçta ilk 11’de görev yapan Colman, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertlilere karşı oynamadı. Akçay, Colman’ın yokluğunda, sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Giray Kaçar’ı ilk 11’e aldı. Bordo-mavililerde Alanzinho ve Bamba yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle kadroda yer almadı.

TEMPOLU BAŞLADI
Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile karşı karşıya geldiği mücadelede oldukça tempolu başladı.

Sarı lacivertli takım topa daha fazla sahip olan taraf olarak hem uzaktan şutlar, hem de organize ataklarla Trabzonspor kalesine tehlikeli anlar yaşattı. Trabzonspor ise Fenerbahçe’ye göre daha net olmayan pozisyonlar yakalasa da tempolu oyunuyla dikkat çekti.

HOLMEN’İN ŞUTU VE ONUR…
Maça savunmada ve orta sahada kalabalık başlayan Trabzonspor, Fenerbahçe’nin ilk 10 dakikada kurduğu baskıda kalesinde Holmen’in şutu haricinde önemli bir pozisyon görmedi.

Henüz 2. dakikada Holmen’in etkili şutunu direk dibinde Onur Recep Kıvrak kritik bir müdahale ile kornere çelmeyi başardı.

SOW VE YİNE ONUR!
Mücadelede Fenerbahçe, ilk yarının son dakikalarına doğru ataklarını arttırdı. Sarı lacivertli takım özellikle Sow ve Webo’ya ulaştırmaya çalıştığı toplarla tehlike yaratmaya çalışırken dakikalar 31’i gösterdiğinde yine Onur’a takıldı.

Alper Potuk’un pasıyla rakip yarı sahada topla buluşan Sow’un sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Zokora’ya çarparak tekrar Senegalli futbolcunun önüne düştü. Önünde bulduğu topla ceza sahasına giren Sow’un sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Onur’dan döndü. Trabzonspor savunmasında Aykut Demir topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Maçın kalan bölümlerinde gol olmayınca ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

YANAL’IN ÇILGIN HAMLELERİ
İkinci yarıya iki takım da ilk yarıda olduğu gibi tempolu ancak temkinli başladı. Fenerbahçe’nin topa daha fazla sahip olma isteğini çok koşarak ve alan kapatarak engel olmaya çalışan Trabzonspor, bu taktiğiyle ev sahibi takımın hocası Ersun Yanal’ı ilginç değişikliklere itti.

Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Alper Potuk’un yerine Emre Belözoğlu’nu alan Ersun Yanal, 63. dakikada ise bir başka orta saha oyuncusu olan Holmen’in yerine Emenike’yi oyuna alarak forvete dörtledi ve gol aramaya devam etti.

WEBO’NUN MÜTHİŞ FÜZESİ DİREKTE PATLADI
Maçta temponun arttığı ve Trabzonspor yarı sahasında geçmeye başladığı anlarda sarı lacivertli takım direğe takıldı.

80. dakikada Pierre Webo, ceza sahası önünde savunmadan seken topu önüne aldı. Webo, gelişine müthiş bir şut çıkarttı. Top, kaleci Onur’un bakışları arasında direğe çarparak dışarı çıktı.

Maçın kalan dakikalarında iki takım da risk alarak oynamaya ve savunmasında derin boşluklar yaratmasına rağmen maçta gol sesi çıkmadı ve taraftlar birer puanı paylaştı.

MAÇ SONU BÜYÜK GERGİNLİK
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın bitiminde oldukça gergin anlar yaşandı.

Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki karşılaşmanın bitiminde bazı oyuncular birbirlerini tebrik ederken, Fenerbahçeli Selçuk Şahin ile Trabzonsporlu kaleci Onur Kıvrak arasında gerginlik yaşnadı. İkili arasında yaşanan gerginlik sırasında Pierre Webo, takım arkadaşı Selçuk Şahin’i uzaklaştırmaya çalıştı.

Bu sırada Trabzonspor’dan Didier Zokora, Fenerbahçe’den Bekir İrtegün arasında da bir gerginlik yaşandı. Sarı-lacivertli file bekçisi Volkan Demirel de o bölgeye gelerek oyuna müdahale etti.

Yaşanan gerginliği diğer futbolcular araya girerek yatıştırdı. Sonrasında Volkan Demirel, Onur Kıvrak’ı soyunma odasına gitmesi konusunda uyardı. Olayların ardından iki takım futbolcuları soyunma odasına gitti.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”