Cum. Mar 29th, 2024

Türkiye 0 – 2 Hollanda maç sonucu

Türkiye, Dünya Kupası elemeleri D Grubu’ndaki son maçında Hollanda’yı ağırladı.  A Milli Futbol Takımı, 10. ve son maçında Hollanda’ya 2-0 yenildi ve play-off etabına kalamadı.

 

Karşılaşmaya taraftarının da büyük desteğini alarak, rakibine önde basarak başlayan Türkiye, hiç beklemediği bir anda topu ağlarında gördü.

Abdullah Avcı’nın Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nden istifa etmesinin ardından görevi devralan Fatih Terim, A Millilerin Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası’na katılma şansını 3’te 3 yaparak tekrar yeşertmişti.

Avcı’nın milli takımdan ayrıldığı Ağustos ayında FIFA dünya sıralamasında 58’inciliğe kadar gerileyen Türk Milli Takımı, Terim ile üst üste kazanılan maçlar sonrasında uzun süre sonra yükselişe geçti ve Eylül ayı değerlendirmesinde 49’unculuğa çıkmıştı.

Andorra, Romanya ve en son Estonya karşısında alınan galibiyetlerle grupta ikinci olma umudunu kazandıran Terim ve öğrencilerinin son umudu Hollanda maçıydı. Fakat bu kritik mücadeleden mağlubiyetle ayrılan Millilerimiz Brezilya’ya veda ettiler.

Hollanda’ya galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Arjen Robben, 47. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Holanda bu skorun ardından grup lideri olarak Brezilya vizesini aldı.

Bu yenilgiyle birlikte 16 puanda kalan ay yıldızlılar grubu ikinci sırada bitiremedi ve play-off oynama şansını kaçırdı. Macaristan’ın da Andorra’yı yenmesiyle birlikte A Milli Takım D Grubu’nu 4. sırada noktaladı.

Türkiye 0 – 1 Hollanda Dakika 8 Gol Robben

Türkiye 0 – 2 Hollanda Dakika 47 Gol Sneijder

MAÇTAN DAKİKALAR

91’Olcay Şahan, sol kanattan içeriye doğru süzüldü. Uzaklardan kaleyi denedi. Top farklı şekilde dışarı çıktı.
90’Maçın son anına 2 dakika uzatma ekleniyor.
89’Hollanda’da son dakikalarda Depay görev yapacak. Çıkan oyuncu Lens…
88’Maçta artık son dakikalar…
87’Arda Turan, sağ çaprazdan içeriye hareketlenen Olcay Şahan’a şişirdi. Yere seken top hız kazandı ve meşin yuvarlak dışarıya çıktı.
86’Tribünlerde ‘Böyle gelmiş böyle gidecek – Fesuphanallah’ tezahüratları yükselmeye başladı.
85’Arda Turan, sol kanatta topu önüne aldı. Arka direğe doğru ortaladı. Savunmada Blind topu uzaklaştıran isim oldu.
84’Topa sahip olma: Türkiye %51 – %49 Hollanda.
83’Robben, sağ kanatta Kuyt’ın topuk pasıyla kale sahası içine kadar girdi. Topa basıp içeriye ortaladı. Uzak köşeye doğru gönderdiği topta Gökhan Gönül araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
82’Sol kanatta Arda topla buluştu. Ön direğe doğru ortasını yaptı. Topa kafasını uzatan Cenk’in vuruşunda top direkt dışarı çıktı.
81’Dakikalar azaldıkça Millilerimizin umutları da sönüyor…
79’Cenk Tosun, sol kanadı kullanmaya başladı. İçeriye çevirdiği iki topu da Hollanda savunması tehlike büyümeden uzaklaştırdı.
78’Öte yandan Macaristan da Andorra karşısında skoru 2-0 yaptı.
77’Bu arada Romanya, Estonya karşısında skoru 2-0 yaptı. Herşey aleyhimize şuanda…
76’Robben serbest vuruşu kullandı. Barajın yanından geçen topu Volkan Demirel direk dibinde kontrol etti.
75’Robben, sağ kanattan içeriye doğru süzülürken Olcay’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karar faul, tehlikeli bir yer… Kaleyi cepheden gören bir nokta…
74’Milli Takımımızda Selçuk İnan’ın yerine Cenk Tosun oyunda.
73’Olcay Şahan, ileriye atılan uzun topu önüne aldı. Yerde seken topu sert bir şutla kaleye gönderdi. Top kaleci Cillessen’in üzerine gitti.
73’Olcay Şahan, ileriye atılan uzun topu önüne aldı. Yerde seken topu sert bir şutla kaleye gönderdi. Top kaleci Cillessen’in üzerine gitti.
72’Sol kanattan hızlı çıktı Millilerimiz. Olcay atağı sürükleyen isim. Olcay, orta sahadan içeriye giren Arda’ya bıraktı, Arda bekletmeden Umut’u gördü. Umut, dönerek kaleye vurmak istedi ancak topu kaybetti..
71’Hollanda takımı tamamen kendi yarı sahasına çekilmiş durumda. 11 oyuncuyla kalelerini savunuyor Portakallar.
71’Hollanda takımı tamamen kendi yarı sahasına çekilmiş durumda. 11 oyuncuyla kalelerini savunuyor Portakallar.
70’Penaltı noktasına doğru kullanıldı korner. Ancak savunma topu uzaklaştırdı…
69’Gökhan Töre, sol kanattan içeriyi zorlamak istedi. Savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı…
68’Bu arada Romanya, Estonya karşısında 1-0 önde maçı götürüyor. Orada dakika 70…
67’Millilerimiz oyunu Hollanda yarı sahasına yıkmış durumda. Gol aramaya devam ediyoruz…
66’Korner kullanıldı. Kafalardan seken top auta çıktı. Atış Hollanda’nın
65’Gökhan Töre, sağ çaprazdan topu önüne aldı. Kaleye şık bir şut gönderdi. Kaleci Cillessen güçlükle topu kornere çeldi…
64’Arda Turan, Gökhan Töre’den aldığı topu son çizgiden içeriye çevirdi. Savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.
63’Arda Turan ile kornere kullandık. Ön direğe ortalanan topu Blind kornere gönderdi.
62’Vlaar’ın kaleciye hatalı pasıyla top kornere çıktı. Millilerimiz sağ kanattan korner kullanacak.
61’Gökhan Gönül, Arda’nın uzun pasında sağ kanatta topla buluştu. Gökhan Gönül bekletmeden Umut Bulut’a topu kesti. Ancak ön direğe yönelen top kaleci Cillessen’de kaldı.
60’Sneijder savunmanın arkasına pasını aktardı. Lens o bölgeye hareketlendi ve topu kazandı ancak kalkan bayrak var, pozisyon ofsayt…
58’Oyuncu değişikliklerinin ardından Milli takımımız organize atak geliştirmek için topu kazanmaya çalışıyor.
57’Olcay Şahan, Umut Bulut’a bırakmak istedi. Sneijder araya giren isim… İleride çoğalabileceğimiz bir atak Sneijder tarafından kesildi.
56’Milli takımımızda Burak Yılmaz ve Olcan Adın’ın yerine Olcay Şahan ve Gökhan Töre oyunda.
55’Milli takımımızda Burak Yılmaz ve Olcan Adın’ın yerine Olcay Şahan ve Gökhan Töre oyunda.
54’Volkan Demirel, kendisine atılan pası uzaklaştırdı ancak top kısa düştü. Sol kanada taşınan top Lens’in önünde kaldı. Lens, sol çaprazdan kaleye vurdu, Volkan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
53’Milli takımımızda Olcay Şahan oyuna dahil olacak birazdan.
52’Selçuk İnan, savunma arkasına koşu yapan Umut Bulut’a pasını gönderdi. Umut Bulut, ilk yarıda olduğu gibi topu önüne aldı ancak ayağından açıldı ve meşin yuvarlak dışarıya çıktı.
51’Hollanda’da Janmaat üzerine gelen topu eliyle önüne aldı. Sarı kart Hollandalı oyuncuya.
51’Sneijder sürpriz şekilde topa geldi. Serbest vuruşu kullandı… Volkan üzerine gelen topu yatarak kontrol etti.
50’Robben sağ kanattan içeriye doğru yöneldi. Hasan Ali’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Kara faul… Topun başındaki isim Robben.
49’Olcan Adın sol kanatta yerden içeriye ortaladı. Burak’tan önce savunma topu karşıladı…
48’İkinci yarıya tam anlamıyla bir şokla başladık.
47’Kuyt’ın pasında Wesley Sneijder kalecimiz Volkan’la karşı karşıya kaldı. Yerden köşeye vuruşunda top filelerle buluştu.
47’Top ağlarımızda… Sneijder…
46’Hollanda’da ikinci yarıda Indi’nin yerine Bruma, Van Persie’nin yerine de Kuyt görev yapacak.
46’İkinci yarı başladı. Haydi Ay-yıldız…

D.A.Hollanda’da ayrıca Bruma’da görev yapacak.
D.A.Hollanda’da ikinci yarıda Kuyt görev yapacak.
D.A.Millilerimiz sahaya geliyor. İkinci yarı birazdan başlayacak…
D.A.İlk yarıda Millilerimiz, Burak Yılmaz’ın iki, ve Arda Turan’in bir pozisyonunda gole çok yaklaşmıştı.
D.A.Karşılaşmada ikinci yarı kısa süre sonra başlayacak.
D.A.Robben’in orta yaptığı topun kalemize girmesiyle geriye düşen Millilerimiz, bu gole cevap veremedi ve ilk yarı 1-0’lık Hollanda üstünlüğü ile sona erdi.
D.A.Ve mücadelede ilk yarı sona eriyor…

45′ İlk yarıda artık son anlar…
44′ Savunma arkasına seken topu Umut Bulut, Burak Yılmaz’ın önüne bıraktı. Burak, yaklaşık 20 metre topu sürdükten sonra topun kontrolünü kaybetti ve meşin yuvarlak kaleci Cillessen’de kaldı.
43′ Burak Yılmaz inanılmaz bir gol kaçırdı.
42′ Mehmet Topal, savunma arkasındajki Umut Bulut’a adrese teslim bir pas attı. Umut Bulut topu göğüsüne aldı ancak top çok açıldı. Savunma topu uzaklaştırdı…
41′ Sağ kanattan gelişen Türkiye atağında Blind, Mehmet Topal’a sert bir hareket yaptı. Karar sarı kart, atış Millilerimizin…
40′ Sneijder, ceza sahasının dışından kalemizi yoklamaya devam ediyor. Savunmadan seken topu Sneijder gelişine kaleye gönderdi. Top direğin dibinden dışarı çıktı.
39′ Millilerimiz çok iyi geldi… Hasan Ali sol kanatta topla buluştu. İçeriye harika bir orta yaptı. Penaltı noktası üzerinde Umut Bulut iyi yükseldi, kafayı vurdu… Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.
38′ Robben sağ kanattan içeriye etkili girdi. Ömer Toptak’ı da geçtikten sonra kaleye vurdu. Meşin yuvarlak kalenin bir hayli üzerinden dışarı çıktı.
36′ Semih Kaya topla çıkarken sol kanatta topu kaybetti. Lens topu kazanan isim. Van Persie’ye uzun bir pas ancak top çok hızlı. Taç sağ kanatan Millilerimizin…
35′ Korneri Selçuk kullandı. Ön direğe yapılan ortayı Hollanda savunması kafayla uzaklaştırdı.
34′ Burak Yılmaz, sol çapradan birebirle içeriye girmeye çalıştı. Vlaar’ın son müdahalesi ile top kornere çıktı.
33′ Bu arada Hollanda takımı atağa çıkarken Hasan Ali’nin Robben’e yaptığı hareket nedeniyle Portekizli hakem sarı kartını çıkatı. Hasan Ali, Milli takımımızda sarı kart gören ilk isim oldu.
33′ Hollanda takımı, sol kanatta kaybettiğimiz topla ileriye çıktı. Fer’in ara pası Robben’e geçmeden Hasan Ali araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
32′ Milli takımımız Olcan’la sağ kanattan korner kullandı. Ön direğe yapılan ortayı ön direkte Van Persie kafayla uzaklaştırdı.
31′ Bu arada Romanya’dan gol haberi var. Dakika 28, Romanya 1-0 Estonya…
31′ Hollanda’da Sneijder, ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Savunmadan geçen topu Volkan iki hamlede rahatça kontrol etti.
30′ İstediğimiz tempoyu yakaladık. Millilerimiz üst üste ataklarla Hollanda kalesini zorlamaya başladı.
29′ Maç büyük tempo kazandı. Robben sol kanattan geldi bu kez… Robben savunmamızı geçerek içeriye çevirdi, savunmada Semih’in ayak koyduğu top kornere çıktı.
28′ Ani gelişen bir atak. Arda Turan sağ çaprazdan savunmanın arkasına sızdı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Arda istediği vuruşu yapamayınca top kalecide kaldı.
28′ Korner kullanıldı. Kafalardan seken topu Hollanda savunması uzaklaştırdı.
27′ Burak Yılmaz savunmanın arkasına atılan topta kaleci Cillessen ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonun devamında top kornere çıktı.
26′ Korner kullanıldı. Ön direğe yapılan ortada Burak kafayı vurdu. Blind’in eline çarpan top, Portekizli hakem bir kez daha devam dedi.
26′ Selçuk değil, topun başındaki bir diğer isim Olcan ortaladı. Kalalardan seken top arka direkten kornere çıktı.
25′ Serbest vuruşu kullanacak isim Selçuk.
24′ Arda Turan sağ kanatta yerde kaldı. Karar serbest vuruş… Tehlikeli bir nokta. Hollanda’da Indi sarı kartı gören isim.
23′ Bu arada Milli Takımımız için büyük önem taşıyan maçta Romanya, Estonya’ya henüz gol atamadı. Dakika orada da 23…
22′ Sağ kanattan Gökhan Gönül’le atağa çıktık. Gökhan, son çizgiden içeriye çevirdi. SAvunmadan seken top ceza sahası dışında Arda Turan’ın önünde kaldı. Arda içeriye şişirdi bekletmeden… Ancak kaleci Cillessen çıktı ve topu kontrol etti.
21′ Orta alandaki yoğun baskı Millilerimizn atak yapmasını zorlaştırıyor. Selçuk İnan bu kez yerde. Serbest vuruş Millilerimizin.
20′ Lens, sol kanattan içeriye bir çalımla geçti. Pasını Sneijder’e çıkardı. Sneijder’in şutunda top savunmadan sol kanada sekti. Lens tekrar topu aldı ancak kalkan bayrak pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti.
19′ Millilerimiz organize şekilde Hollanda kalesine geldi. Sol kanatta yerden yapılan ortaya Olcan’dan önce Burak ayağını soktu. Gerilerden gelen Mehmet Topal’a bıraktı. Mehmet Topal savunma arkasına sızan Gökhan’ın koşuyoluna bıraktı ancak top çok hızlı, meşin yuvarlak dışarıda…
18′ Sneijder ceza sahasının önünde topu aldı. Önündeki rakibini geçti. Arkasından yetişen Mehmet Topal, kritik bir hamle ile topun Sneijder’in kontrolünden çıkmasını sağladı. Pozisyonun devamında Van Persie, havalanan topu almak isterken faul yaptı. Atış bizim…
17′ Olcan Adın sol kanattan içeriye doğru topu şişirdi. Savunmada Vlaar uzaklaştırmak isterken top eline çarptı. Portekizli hakem devam dedi…
15′ Millilerimiz rakip yarı sahaya geçerken çok pas hatası yapıyor. Özellikle Arda’ya uygulanan baskı, ileride top yapmamızı zorluyor…
14′ Robben Milli takımımızın savunması için tehlike yaratmaya devam ediyor. Yıldız oyuncu sağdan etkili geldi. Semih Kaya ile mücadelesinde top son olarak Robben’e çarptı ve yan hakem autu işaret etti.
13′ Gökhan Gönül sağdan içeriye doğru süzüldü. Pasını penaltı noktasına doğru yerden gönderdi ancak savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı.
12′ Milliler sağ kanattan atak geliştirmeye çalıştı. Arda – Selçuk ve Gökhan Gönül arasındaki anlaşmazlık ve top taca çıktı…
11′ Robben, orta alandan hızlı çıktı. Savunma arkasındaki Van Persie’ye pasını attı. Golcü oyuncu topu ağlara gönderdi ancak kalkan bayrak, pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti.
10′ Burak Yılmaz ve Umut Bulut, tecrübesiz Hollanda savunmasını hataya zorlamak için yopun baskı uyguluyor bu dakikalar. Hollanda kendi yarı sahasından ileriye çıkmakta zorlanıyor…
9′ Golün ardından tribünlerden ‘Türkiye Türkiye’ tezahüratları geldi. Moralimizi bozmuyoruz…
9′ Robben, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Meşin yuvarlak herkesin bakışları arasında kaleye yöneldi ve ağlarla buluştu.
8′ Top ağlarımızda…
7′ ‘Olcan sağ taraftan çok hızlı çıktı. Pasını orta alandaki Burak’a aktardı ancak top Burak’tan geçti. Sol kanatta Arda topu savunmanın arkasına, Olcan’ın koştuğu yere doldurdu. Yere seken top hız kazandı ve top kaleci Cillessen’de kaldı. Çok etkili bir ataktı…
6′ Arda sol çaprazdan çalımlarla içeriye girmek istedi. İlk çalımı başarılı, ancak savunma araya girdi ve topu orta alana doğru şişirdi…
5′ Hollanda sol kanadından atak geliştirmeye çalışıyor. Fer’in önüne bir top ancak kalkan bayrak var. Ofsayt…
3′ Arda savunmanın önünde aldığı topu yeniden uzun oynadı. Kafayla karşılayan Indi. Top Hollanda’da…
2′ Sağdan Robben’in geliştirmek istediği atağı sol bek Hasan Ali kesti. Arda Turan’la hücuma çıkıyor Millilerimiz… Bir uzun top ancak savunmada Vlaar’da kaldı top.
2′ Hollanda takımı kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor ancak Millilerimizin inanılmaz bir presi var. Ve tabii tribünlerde ıslık sesleri…
1’ Karşılaşma başladı.

İLK 11’LER ŞÖYLE:

TÜRKİYE
Volkan
Gökhan
Semih
Ömer
Hasan Ali
Mehmet Topal
Selçuk
Olcan
Arda
Umut
Burak

HOLLANDA
Cillesen
Janmaat
Vlaar
Martins Indi
Blind
Leroy Fer
Claise
Sneijder
Robben
Lens
Van Persie

Bu önemli maçı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Olegario Benquerenca yönetti

Grupta Amsterdam’da yapılan maçı Hollanda 2-0 kazanmıştı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”