Per. Mar 28th, 2024

RTÜK’e şaşırtan ceza

Maliye Bakanlığı, gelirlerinden yasada belirtilen miktarda ödemeyi yapmayan RTÜK’e 8 milyon 11 bin TL gecikme cezası verdi. Cezayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı.

Radyo ve televizyonlara mevzuata uygun yayıncılık yapmadıkları için üst üste para cezası kesen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu kez kendisi ceza yedi.

MHP ve CHP’li milletvekilleri, TBMM Başkanlığı’na verdiği verdikleri önergelerde, 2005’te yapılan yasa değişikliği ile bağımsız kurullara getirilen, “gelirlerinden Maliye Bakanlığı’nca önerilecek ve Başbakan tarafından onaylanacak miktarın bakanlık bütçesine aktarılması” zorunluluğunu anımsattı. Milletvekilleri, 8 bağımsız kurul ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndan haraç mahiyetinde 2006’da başlatılan bu kesintinin ne kadar olduğunu sorarken, ödemeyi yapmayan kurul ya da kurumlar hakkında ne gibi işlemler yapıldığını öğrenmek istedi.

Bakan Şimşek önergeye yanıt verdi

Önergelere yanıt veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (Borsa İstanbul), RTÜK, Rekabet Kurumu, Sermaye Pyisası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Telekomünikasyon Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kamu İhale Kurumu(KİK) ve Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (TAPDK) 2006’dan itibaren yapılan kesintilerin tablosunu açıkladı.

Televizyonların gözünün yaşına bakmayan RTÜK’e bu kez Maliye acımadı. Şimşek, Maliye Bakanlığı’na aktarılması gereken tutarları süresinde göndermediği için RTÜK hakkında yasal takibat yürütüldüğünü ve 8 milyon 11 bin TL gecikme cezası kesildiğini açıkladı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”