Cum. Nis 19th, 2024

Başkan Kadir Topbaş’tan Başkan Kadir Topbaş’tan İstanbul’a dev yatırım müjdesi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, atletizmden tenise, bisikletten kanoya pek çok spor aktivitesinin yanı sıra eğlenceden arkeolojiye, yüzlerce farklı aktivitenin gerçekleştirileceği Avrupa’nın en büyük projesini açıkladı. Başkan Topbaş, 8 farklı adadan oluşan projenin 2014’te tamamlanacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a kazandırılacak olan “Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Uygulama Projesi’ni basın mensuplarına tanıttı. Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezi olmaya aday proje için gazetecilerle birlikte alanda araç turu atan Kadir Topbaş, çevre için çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

130 bin metrekarelik yeni miting ve etkinlik alanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Uygulama Projesi’nin tanıtım toplantısında projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Maltepe sahil düzenlemesi, açık spor alanları ve atletizm alanları, trafik eğitim pistleri, anfi tiyatro, çocuk oyun macera alanı ve daha nice etkinliklerin yapılacağı bir alan olacak. Büyüklüğü 1 milyon 200 bin metrekare olan projede yeşil alana 690 bin metrekare ayırdık. 171 futbol sahası büyüklüğündeki yeşil alana 20 bin ağaç dikeceğiz. Çocuklardan büyüklere kadar her insanın aktivite alanı olarak kullanabileceği ünitelerin yer alacağı alanda bisiklet yollarından kaykay alanlarına, tenis kortlarından, futbol ve basket sahalarına kadar birçok spor sahası yer alacak. Ayrıca etkinlik alanında kano ve yelken yarışları da yapılabilecek”.

Zemini çok güçlendirildi

Başkan Topbaş, projenin Ocak 2014’te tamamlanacağını belirterek, “Şu anda dolgu çalışmaları bitti. Drenaj ve alt yapı çalışmaları var. Altyapı çalışmaları ile birlikte üst yapı çalışmaları başladı. Ardından bitkilendirme ve diğer üniteler gelecek. Dolgudan oluşan birinci kısım inşaat 76 milyon 700 bin TL’ye mal oldu. Projenin toplam maliyeti ise 201 milyon 780 bin TL. Bu büyük bir olay, basit bir çalışma değil. Marmara’da olası bir deprem, her şey dikkate alındı. Bundan dolayı burada bir konaklama yok. 3 boyutlu bir yapı sistemi yok. Zemini çok güçlendirdik. Çok doğru bir iş yaptık.” şeklinde konuştu.
Demokrasi alanı olacak

“İnanıyorum ki bu sahil bittiğinde bölgeye önemli bir hareket getirecek. Böylece insanlarımız burada bu güzellikleri yaşayacak. Şehirlerdeki bu tip meydan ve yeşil alanlara batıda demokrasi alanları deniliyor. İnsanlar buraya geldikçe toplumun bireyi olduklarının, büyük bir aile olduklarını farkedecek. İnsanlar şehri ne kadar kullanırlarsa kültürel akışı o kadar fazla sağlıyorlar. 1 milyon insanın burada çok güzel aktivitelere katılacağı bir mekana sahip oluyoruz.”

Projenin özellikleri

Proje tamamlandığında 8 farklı ada olacak ve adalarda 1 atletizm pisti, 2 halı saha, 4 tenis kortu, 8 basketbol sahası, 4 voleybol sahası, 2 mini golf sahası, 7 bin 500 metrelik bisiklet parkuru, 61 bisiklet parkı, 2 trafik eğitim pisti, 2 model araç pisti, 2 model gemi havuzu, kaykay pisti ve bmx parkuru bulunacak.

Su sporları adası: Yelken kulübü, kano kapalı alanı, ofisler, tamirhaneler, yüzme ve fitness kulübü, basketbol ve tenis sahası, bisiklet yolu.

Spor adası 1: Futbol sahası, basketbol, voleybol, tenis, kondisyon istasyonları, seyir mekanları, soyunma birimleri, kafeteryalar, büfeler, yüzme yarış alanı, kumsal, bisiklet yolu.

Spor adası 2: Spor alanları, basketbol, mini golf, tenis, voleybol ve futbol sahası, kafeteryalar, kondisyon alanları, büfe ve çay bahçesi, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kumsal.

Hobi adası: Mini golf sahası, model araç pisti, model gemi havuzu model helikopter uçurtma pisti, model sporları kafeteryası, güneş platformları, kondisyon alanları ve oturma alanları.

Spor, bitki ve rekreasyon adası: Kaykay platformları, büfe, bitki gösteri, yürüyüş parkurları, kafeteryalar, soğuk bitki alanları, çay bahçeleri, çocuk oyun alanları, uçurtma tepeleri, bisiklet yolu.

Çocuk dünyası adası: Çocuk macera parkı, deneysel eğlence alanları, çocuk arkeoloji parkı, çocuk müzik oyun alanı, midilli parkuru, büfe ve vitamin kafe, hayvanat bahçesi, boyama etkinliği platformları, müzik dinleme köşeleri, yap-boz, lego, açık çocuk müzesi, seyir platformları, çay bahçesi, kumsal, bisiklet yolu.

Eğlence adası: Lunapark, kafe ve restoran, dinlenme mekanları, çocuk lunaparkı, aktivite adaları, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolu.

Çayır ve gösteri adası: Çayır alanı, çiçeklikler, cami, büfeler, bisiklet yolu, sahne, lale bahçesi.

 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen