Per. Nis 25th, 2024

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, Kurban Bayramı süresince 63 ülkede 531 bölgede kurban kesimi ve dağıtımında görevli olacak.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllülerinden Derya Aktaş, yaptığı açıklamada, vakfın gerçekleştirdiği bu hizmetin bir parçası olmayı gönüllü istediğini söyledi.

Bangladeş’ten Brezilya’ya, Çad’dan Filipinler’e, KKTC’den Kazakistan’a, Arnavutluk’tan Filistin’e kadar 100’den fazla ülkede, 200’den fazla bölgede hayırseverlerin emanetlerini dağıttıklarını dile getiren Aktaş, yardıma muhtaç insanlara gönüllü hizmet etmek isteyen vatandaşlara TDV’nin kapılarını açtığını kaydetti.

Aktaş, 10 yaşında kızı ve 4 yaşında oğlu olduğunu belirterek, “Bayramda yanlarında olamayacağımızı öğrendiklerinde ilk etapta üzüldüler. İlk kez bir bayramı ayrı geçireceğiz. İzah ettiğimizde ise durumu kabullendiler. Onların her anlamda imkanları var. Aileleri yanında, maddi imkanları yerinde ama bu imkana, nimete sahip olmayan dünyada çok fazla çocuk var. Bu vesileyle onların varlığından haberdar oldular” şeklinde konuştu.

Derya Aktaş, Ruanda’da 7 gün kalacağını ve bu süreçte çocuklarıyla babaannelerinin ilgileneceğini anlattı.

Böyle bir hayır çalışmasında ilk kez bulunacağı için heyecanlı olduğunu dile getiren Aktaş, milletin emanetlerini layıkıyla yerine getirmek gayesiyle çalışacaklarını belirtti.

GÖNÜLLERİN SAYISININ ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Kendileri gibi gönüllü olanların sayısının artmasını istediklerini vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

“İnsanları cesaretlendirmek adına da böyle bir karar aldık. Mağdur coğrafyadakilerin durumunu televizyondan izlemek yerine yerinde görmek ve tespitlerde bulunmak, insanlarda daha fazla farkındalık uyandırabilir. Ülkemize döndüğümüzde çevremizdekilere oradaki durumu aktardığımızda gönüllülerin sayısının artacağını düşünüyorum.”

Uganda’da hizmet verecek Selman Aktaş da hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında hizmet edeceği için çok gururlandığını söyledi.

HEDEF 150 BİN HİSSE

Dünyanın dört bir yanında bağışçılardan alınan vekaletler yoluyla kurban kesen vakıf tarafından bu yıl 150 bin hisse kurbanın, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Vakıf, yurt dışında 63 ülkede 531 bölgede Türkiye’den görevlendirilecek yaklaşık 220 personel ve gönüllülerle kurban kesim ve dağıtımı yapılacak. Yurt içinde ise yaklaşık 152 il ve ilçede kurban kesim ve dağıtımı yapılması planlanıyor.

Vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içinde 575, yurt dışında da 400 lira olarak belirlendi. Arzu eden vatandaşlar “www.diyanetvakfi.org.tr” adresinden on-line bağış yapabilecek.

On-line bağışın yanı sıra dileyenler, il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT şubeleriyle anlaşmalı bazı bankalar aracılığıyla organizasyona katılabilecek.

AA
 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen