Çar. Nis 24th, 2024

Necdet Saraç: Dersim katliamından Atatürk’ün haberi vardı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Necdet Saraç CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında çok tartışılacak bir iddiada bulundu.
CNN Türk’te yayınlanan moderatörlüğünü gazeteci Ahmet Hakan’ın üslendiği Tarafsız Bölge programında Dersim olayları masaya yatırıldı.

KATLİAMDAN ATATÜRK’ÜN BİLGİSİ VARDI

ABF Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Necdet Saraç programda çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Necdet Saraç, Aleviler için çok değerli olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Dersim operasyonundan doğrudan bilgisi olduğunu söyledi.

Atatürk olmadan 1930’lar Türkiye’sinde hiç bir şey olmayacağını ifade eden Necdet Saraç, ‘Bu anlamıyla Alevilerin de, Türkiye toplumunun da, Türkiyeli milliyetçilerin de kendi gerçeğiyle yüzleşmesi lazım’ dedi.

OPERASYON ALEVİLER’E VE KIZILBAŞLAR’A YAPILDI

Dersim’deki operasyonun tümüyle Aleviler ve Kızılbaşlara yapılmış bir operasyon olduğunu ifade eden Necdet Saraç ‘1514’ten itibaren Dersim’e 40 kez sefer yapılır. 40’ında da zaferle çıkılmaz. Bu bir Osmanlı geleneğidir. Dersim coğrafyası Sivas’tan Maraş’a kadar uzanan geniş bir yelpazedir. Eğer Dersim ocakları olmasaydı bugünkü Alevilik bu haliyle olmazdı’ dedi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”