Per. Mar 28th, 2024

Savcı Demir: Tayyip Erdoğan’ı öldüreceklerdi
17 Aralık’ın bir darbe girişimi olduğunu söyleyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, “Tayyip Erdoğan’ı seçimle yenemeyeceğini anlayanlar için 2 seçenek vardı: Ya suikast ya da darbe” ifadesini kullandı.

17 Aralık’ın bir darbe girişimi olduğunu söyleyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, ‘Tayyip Erdoğan’ı seçimle yenemeyeceğini anlayanlar için 2 seçenek vardı: Ya suikast ya da darbe’ ifadesini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, yapının mağdur ettiği isimlerden Tahşiye Yayınevi’nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan ve Bünyamin Ateş, AHaber’de önceki akşam yayımlanan Deşifre programında Paralel Yapı’yı masaya yatırdı. İşte programda anlatılanlardan satır başları:

Mehmet Demir: 17 Aralık bir darbe girişimiydi. Dış mihraklar, Erdoğan’ı seçim yoluyla indiremeyeceklerini, değiştiremeyeceklerini çok net olarak gördüler. Tayyip Erdoğan’ı seçimle indiremeyeceklerini anlayanlar için geriye 2 seçenek kalmıştı. Ya Erdoğan’ı vurup öldüreceklerdi ya da darbe ile düşüreceklerdi. Bütün plan, Erdoğan’a ve onun şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne diz çöktürmekti.

Mehmet Nuri Turan: Polis memuru bana ‘Sen Fethullah Gülen’i kızdıracak ne halt ettin?’ dedi. Paralel Yapı’nın düzenlediği operasyon sonrasında ben de tutuklandım. Şeker hastası olduğumu söyledim ve parasını vererek bir şeyler istedim ancak hiçbir şey verilmedi ve baygınlık geçirdim. Operasyon yapan paralel polisler bizi adam yerine koymadı.
Bünyamin Ateş: Paralel örgüt El-Kaide ile bağlantımızı bulamayınca adımızı değiştirdi. Biz Tahşiyeci değiliz, Müslümanız. Asla şiddet yanlısı değiliz. Biz ‘Allah katında İslam’dan başka din yok’ dedik. Gülen rahatsız oldu. Bazı akrabalarımız bile bize inanmaz oldu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”