Cum. Mar 29th, 2024

Eşsiz güzelliği ve hissettirdiği huzurla Bozcaada vazgeçilmez bir tatil noktası. Peki, Bozcaada’da nereyi gezmeli?

 

Adaya feribotla yaklaşırken fark ettiğiniz ilk yapı Bozcaada Kalesiolacak. Venedikliler zamanında yapılan ve sonraları birçok kez onarılan diğer adıyla “Eskikale”, yeni düzenlemesiyle açık hava ve etnografya müzesi ziyarete açık. Adanın bir diğer müzesi de geçtiğimiz yıllarda Hakan Gürüney’in girişimiyle açılan Bozcaada Müzesi. Ada merkezinde Bozcaada Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen tarihi bir binada hizmet veren müze haftanın her günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Bozcaadalıların “Yenikale” dedikleri diğer kale kalıntısı ise tepede yer alır. II. Mahmud zamanında Bozcaada Muhafızı Hafız Ali Paşa’nın yaptırdığı kale, 1827 tarihli bir kitabeye sahip. 17. yüzyıldan kalma Köprülü Mehmed Paşa Camii ve Alabey Camii başlıca tarihi eserlerden. Ayazma Plajı, Sulubahçe ve Habbele koyları yüzmek için ideal. Tuzburnu Plajı ise yazın bile fazla kalabalık olmayan sakin bir plaj. Çamlık bölgesi yürüyüş için en uygun yer. Antik çağlardan kalma nekropol sahası gezilecek bir diğer yer. Venediklilerden kalan kilise ise adanın Hristiyan cemaatine hala hizmet veriyor. Adanın batı köşesinde yer alan Polente Deniz Feneri de görülmesi gereken zarif bir yapı. Fenere giden yolda 2000 yılında elektrik üretmeye başlayan rüzgar türbinlerini görebilirsiniz. Buraya yaz sezonunda ada merkezinden hareket eden minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Tavşan, Piresa, Orak, Yılan, Fener, Taş, Kaşık, Gökçe ve Sıçancık, Bozcaada çevresindeki irili ufaklı dokuz adacık. Her yıl 26 Temmuz’da düzenlenen Ayazma Panayırı adada sayısı giderek azalan Rum ailelerin yaşattığı bir etkinlik. Panayır, uzak ülkelere yerleşmiş adalı Rumların katılımıyla renkleniyor. Adanın en yüksek noktası ise 192 metredeki Göztepe…

Adada birçok konaklama alternatifi bulunuyor. Bozcaada otelleri uygun fiyat seçenekleri ile tatilinizi kolaylaştırıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”