Per. Mar 28th, 2024

Geçtiğimiz günlerde 10. yılını kutlayan YouTube yeni özellikler ile yoluna devam ediyor. Uzun süredir gündemde olan 360 dereceli video izleme özelliği kullanıcılara sunuldu.

 

Geçtiğimiz günlerde 10. yılını kutlayan YouTube yeni özelliklerini kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Video paylaşımı konusunda internet ortamında lider konumda olan YouTube artık 360 derece video izleme imkanı sağlıyor.

Yenilikleri ile popülerliğini korumayı hedefleyen YouTube, Google’a para kazandırmaya çalışırken, diğer yandan Google tarafından reklamlardan arındırılmış paralı sürümünü de çıkartmayı düşünüyor.

Uzun süredir gündemde olan 360 derecelik video izleme özelliği ise geçtiğimiz günlerde kullanıcılara açıldı. Google’ın haritalarda kullandığı tekniğe benzer bir teknik kullanan YouTube artık videoları açtığınız zaman sol üst kısımdaki ok tuşları ile videonun izlemek istediğiniz kısmını sizlere sunabiliyor.

Mobil cihazlarda da açıları kontrol etmek daha kolay bir hal alıyor. Akıllı telefonlar ya da tablet bilgisayarlar ile sensörler sayesinde videoyu hareket ettirerek istediğiniz açıyı elde edebiliyorsunuz.

360 derece video özelliğini kullanmak isteyen iOS kullanıcıları ise bir süre daha beklemek zorunda.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”