Çar. Nis 17th, 2024

Memleketimizde yaklaşık olarak 25-30 senedir gözle gözle görülen egitim bozukluğu, yozlaşması ve fakjirliği yaşanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte bir gece de yapılan harf devrimi ile birlikte insanlarımız bir gecede cahil hale getirilmiştir. Osmanlı okul sistemi tümüyle degistirilmiş , insanlarımız icin uzun süreli bir cahiliye dönemine girilmiştir.
428560-3-4-862e7
Şu an ilk okul ,Ortaokul , Lise okuyan bir kişi Üniversite kazanamadıgı zaman Askere giderek dondugunde işsiz elinde meslegi olmayan biri olarak topluma kazandırılıyor, keza üniversite okumuş olsa bile 18 yaşında biten Lise sonucunda 4 senede üniversite bitirmiş olsa 22*23 yaşında Diplamasını alsa Askere gidip gelmesi 26 yaşını buluyor… Elinde yine bir meslek yok…

turkiye-de-egitim-sistemi
Her birey coculuktan itibaren ilk okuldan baslayarak el becerisi ve kendisinin istegi dogrultusunda okullarda acılacak brans yada meslekı kısımlarda egitim gorerek ortaokul lıse ve unıversuteye gelene kadar mukemmel derecede brans meslek erbabı olup cıkmaması içten bıle degıl. Peki neden bu ısrar ? neden bunca caba ? Neden halen cahiliye fıskıran egitim sistemi ?

ALLAH sonumuzu Hayretsin…

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”