Per. Nis 18th, 2024

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Spor Toto Süper Lig’de bu akşam Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk edecek. Galatasaray ile Beşiktaş’nin karşı karşıya geleceği dev maç için tüm hazırlıklar tamamlandı. Nefesleri kesecek bir mücadele ile Galatasaray Beşiktaş maçı için heyecan dorukta! Peki Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde…

Spor Toto Süper Lig 33. hafta lideri Galatasaray ile Beşiktaş’nin karşı karşıya geliyor! Tüm Türkiye Arena’da oynanacak dev derbiye kilitlendi. Galatasaray Beşiktaş maçları ve tarihe damga vurmuş karşılaşmalar, takımların analizleri haberimizde. Ayrıca Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşmanın tarihi ve saati belli oldu…

Galatasaray Beşiktaş maçı 24 Mayıs Pazar günü saat 20:00’da başlayacak. Mücadele Lig TV’den naklen yayınlanacak… Derbiyi Hüseyin Göçek yönetecek.

Galatasaray, bu hafta Fenerbahçe’nin aldığı puandan fazlasını alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak Galatasaray, Beşiktaş’a kaybeder, Fenerbahçe de Başakşehir’i yenerse ligin son haftası öncesi liderlik el değiştirecek.

Beşiktaş, Konyaspor mağlubiyetiyle matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi. İki ezeli rakip Süper Lig tarihinde 114. defa karşılaşacak. Galibiyetlerde Galatasaray’ın 42’ye 30 üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, 30 Nisan 2011’deki 2-0’lık galibiyetten bu yana Galatasaray önünde kazanamadı. Aradan geçen dokuz maçta

Galatasaray’ın altı galibiyeti var, üç maç ise berabere bitti. Galatasaray, evinde Beşiktaş’la oynadığı son 11 lig maçının dokuzunu kazandı. Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında en son 8 Aralık 2002’de 1-0 kazandığı maçta kalesini gole kapatabilmişti. Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde evinde oynadığı 11 maçta da yenilmedi.

Ligde beş maçtır kazanan Galatasaray, Süper Lig’de halen devam eden en iyi galibiyet serisine sahip. Galatasaray bu beş maçta kalesinde gol görmedi ve bunların dördünü 1-0 kazandı.

Galatasaray’ın bundan daha uzun son galibiyet serisi Mart-Mayıs 2013 arasında gelen yedi maçlık seriydi, ki sarı kırmızılılar o serinin sonunda 19. şampiyonluğunu ilan etmişti. Siyah beyazlılar ligde üç maçtır kazanamıyor. Beşiktaş en son Eylül-Ekim 2012’de üst üste dört maçtan galibiyet çıkaramamıştı.

Beşiktaş son sekiz lig maçının sadece üçünü kazanabildi. Beşiktaş’ın 12 puan çıkarttığı bu dönemde Galatasaray 21, Fenerbahçe 20 puan topladı. Beşiktaş’ın ligdeki son altı golünün dördü, Galatasaray’ın da son altı golünün üçü kafayla atıldı. Galatasaray’ın son sekiz golünün altısı, savunma ve orta saha oyuncularından geldi.

Beşiktaş ve Galatasaray, oransal olarak gollerinin en büyük kısmını son 15 dakikada yiyen iki takım (%38). Ligde üçüncü bölgede en fazla isabetli pas atan oyuncu Wesley Sneijder (493). Selçuk İnan (466) üçüncü, Gökhan Töre (414) beşinci ve Jose Sosa (372) yedinci sırada.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”