Cum. Mar 29th, 2024

Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi sürüyor

Milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi, 7 ülke ve 33 gümrük kapısında devam ediyor.

İSTANBUL

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 33 gümrük kapısında kurulan sandıklarda oy kullanıyor.

Sarp, Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapılarında, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapılarında ve Kuşadası, Ayvalık, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanma işlemi sürüyor.

Ailesiyle Almanya’ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda oyunu kullanan Şenol Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her vatandaş gibi oyunu kullandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Adanalı olduğunu belirten Şahin, oy kullanmanın önemine değinerek, “İnşallah vatanımız, milletimiz için en doğrusu, en hayırlısı neyse o olur. Tek temennimiz budur” dedi.

Mehmet Şahin ise 2000 yılında Alman vatandaşlığına geçtiği için oy kullanamadığını ve burukluk yaşadığını dile getirerek, “Gönül isterdi ki biz de tuttuğumuz partiyi seçelim, destekleyelim ve oy verelim ama olmuyor maalesef” ifadelerini kullandı.

Fransa’da yaşayan Alp Ergen de vatandaşlık görevini yerine getirdiği için kendini iyi hissettiğini ifade etti.

Lüksemburg’dan Türkiye’ye yıllık iznini kullanmak üzere gelen Muğla Dağ da oyunu Kapıkule Gümrük Kapısı’nda “Vatana millete hayırlı olsun” diyerek kullandı.

Hollanda’dan Türkiye’ye gelen Mürvet Orman ise Hollanda’da oy verme işlemi başlamasına rağmen Türkiye’de oy vermek için Kapıkule’de oylarını kullandıklarını söyledi.

Kırklareli Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Özkök de şimdiye kadar Dereköy Gümrük Kapısı’ndan 40 seçmenin oy kullandığını kaydetti.

Oy verme işleminin tamamlanması

Genel seçim için Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve KKTC’de 31 Mayıs’a kadar oy kullanılabilecek.

Ayrıca 33 gümrük kapısında 7 Haziran’a kadar oy kullanma işlemi devam edecek.

Muhabir: İzzet Taşkıran, Salih Baran, Özgür Tiran

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”