Çar. Nis 17th, 2024

1- Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba Ankara’da

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba’yı resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşecek.

– Gabon ile heyetler arası görüşmelere katılacak Erdoğan, daha sonra iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların töreninde bulunacak ve mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek.

– Erdoğan, Ondimba onuruna resmi akşam yemeği verecek.

– TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ile görüşecek.

2- Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias Ankara’da

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ı kabul edecek.

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Kocias ile Ankara Palasta, baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmeye katılacak. İki Bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde Engelsiz Türkiye Platformu Sergisi’nin açılışına katılacak, ATO Kongre Merkezi’nde şoför esnafı ile buluşacak.

– Davutoğlu, Isparta ile Burdur’da partisinin mitinglerinde halka hitap edecek ve valilikleri ziyaret edecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Bartın ve Zonguldak’ta düzenlenen mitinglere katılacak.

5- 7. Cumhurbaşkanı ve 17. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığında basına kapalı tören düzenlenecek.

– Evren’in cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi kapsamında AB Komisyonu’nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmström ile görüşecek. Zeybekci ve Malmström, daha sonra müzakere edilecek alanları belirleyen yol haritası niteliğindeki raporun kabul edildiğini kamuoyu ile paylaşacak.

7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir ve Aksaray’da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

8- HDP’de, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’da halk buluşması etkinliğine, Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Siirt’te düzenlenen mitinge katılacak.

9- Yemen’deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

10- Suriye’deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

11- Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, temaslarda bulunmak üzere İran’ı ziyaret edecek.

12- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak’taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

13- Merkez Bankası, mart ayı ödemeler dengesi verilerini açıklayacak.

14- TÜİK, mart ayına ilişkin dış ticaret endeksleri ile bu yılın ilk çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak.

15- Dünya Tekvando Şampiyonası Rusya’da başlayacak. Şampiyonanın ilk gününde Türk Milli Takımı’ndan kadınlar 46 kiloda Ayşe Beyza Yıldız ile erkekler 58 kiloda Hüseyin Bezci tatamiye çıkacak.

16- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Bayern Münih ile Barcelona karşı karşıya gelecek.

17- Spor Toto Süper Lig’de 31. hafta, İstanbul Başakşehir-Medicana Sivasspor, Torku Konyaspor-Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu-Galatasaray, Kasımpaşa-Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor-Eskişehirspor maçlarıyla başlayacak.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”