Cum. Nis 19th, 2024

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Belediyesini ziyaret edecek, Nur Cami ve Külliyesi açılış törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, ardından Kırıkkale toplu açılış töreninde bulunacak.

– Erdoğan, Erzincan Valiliğini ziyaret edecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılacak.

– 3. Ordu Komutanlığını ziyaret edecek Erdoğan, daha sonra Kızılay Erzincan Mineralli Su İşletmesi açılış törenine iştirak edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ankara’da bulunan temsilci gençleri, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Belediye Çocuk Meclisi üyelerini kabul edecek.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret edecek ve partisinin mitingine katılacak.

– Partisinin Bilecik mitinginde konuşacak Davutoğlu, Valiliği ziyaret edecek.

– Davutoğlu, Eskişehir Valiliğini ziyaret edecek ve AK Parti’nin Eskişehir mitinginde konuşma yapacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

5- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gaziantep Valiliği’ni, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Eruslu Camisi, Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu, Şehreküstü Konakları ve Sokak Sağlıklaştırma Projelerinin açılışları ile Miraç Kandili mevlit programına katılacak.

6- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sinop’ta AK Parti Durağan Seçim Bürosunu ziyaret edecek ve vatandaşlara seslenecek. Boyabat’ta iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek Kurtulmuş, Boyabat Belediyesi Kültür Merkezi temel atma törenine iştirak edecek, vatandaşlara hitap ederek, “Sevgi Yürüyüşü”ne katılacak, AK Parti il binası önünde konuşma yapacak.

– Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta ve Burdur’da düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

8- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Denizli’de Özay Gönlüm Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılacak.

9- Yemen’deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

10- Suriye’deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

11- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak’taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

12- İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında “Yahudi devletinin” kuruluşunu ilan etmesi ve zorunlu göçe tabi tutulmalarını anlatan Nekbe (Büyük Felaket) Günü, çeşitli etkinliklerle anılacak.

13- Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük kupası olan THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final organizasyonu, CSKA Moskova-Olympiakos, Real Madrid-Fenerbahçe Ülker maçlarıyla, İspanya’da başlıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”