Cts. Nis 20th, 2024

Başarılı bir e-ticaret yapabilmek için en önemli faktörlerden biri mükemmel olan ürünleri bulup, satışa çıkarabilmektir. Online satış deneyimi ya da başka bir söyleyişle online satışı bilmektir. Genellikle bu kavramlar karlı ve büyüyen bir şirket yaratabilme konusunda en önemli adımlardandır.

Günümüzde e-ticaret hacmi yükseliş gösteriyor. Eskiden kredi kartı bilgilerini internetten alışverişlerinde çekimser olarak veren kullanıcılar artık rahatlıkla alışverişlerini online olarak gerçekleştiriyorlar. Yalnızca banka kartı, kredi kartı ile de değil, kapıda ödeme kolaylığı ile de satıcılar ürünlerini internet üzerinden satışa çıkararak daha fazla müşteriye ulaşım sağlıyorlar. İnternette en çok satılan ürünlerin sektörlere göre dağılımı, yıllık satış miktarı ve pazar payı aşağıdaki gibidir. Listenin sonunda internette e-ticaret için vereceğimiz birkaç ipucunu bulabilirsiniz.

En Çok Satan İnternet Ürünleri Yıllık Satış Pazar payı
Yazılım, Kitap, Müzik, Çiçek 37,5 $ % 26
Bilgisayar Donanım, Tüketici Elektroniği, Ofis Malzemeleri 22,8 $ % 16
Giyim, Ayakkabı, Takı, Linens / Ev Dekorasyonu 26 $ % 13
Sağlık, Güzellik, Gıda ve İçecek 11,4 $ % 8
Oyuncaklar, Video Oyunları, Spor Malzemeleri 9,975 $ % 7
Küçük Ev Aletleri, Mobilya, El Aletleri, Bahçe Ekipmanları 4,275 $ % 3

 

eticaret-alisveris

 

Sıralama En Çok Satan İnternet Ürünleri Sıralaması
1 Kadın Giyim
2 Kitaplar
3 Bilgisayar Donanımı
4 Bilgisayar Yazılımı
5 Giysi
6 Oyuncaklar / Video Oyunları
7 Videolar DVD
8 Sağlık ve Güzellik
9 Tüketici Elektroniği
10 Müzik
11 Takı
12 Büro malzemesi
13 Linens / Ev Dekorasyonu
14 Çiçekler
15 Spor Malzemeleri
16 Ayakkabı
17 Küçük Ev Aletleri
18 Araçlar ve Bahçe
20 Hediyeler

 

 İnternetten Ürün Satışı İçin Kısa İpuçları:

  • Ürün satış işlemini bireysel olarak yapacaksanız, kullanıcıların size güvenmesi biraz zaman alabilir. Bunun yerine bir marka ismi oluşturarak Gittigidiyor, Sanal Pazar gibi satış sitelerinden kullanıcı hesabı oluşturarak satış yapmanızı tavsiye edebiliriz.
  • Satış yapmadan önce potansiyel ürününüz ile ilgili pazar araştırması yapın.
  • Sattığınız ürünü satan diğer satıcıları inceleyin, pazar ortalamasına göre bir satış fiyatı belirleyin. İlk aşamada müşteri memnuniyet sağlamanız açısından ürün promosyonları ya da küçük kampanyalar yapabilirsiniz.
  • Alıcıların ne aldığını ya da neye ilgi duyduğunu yakından takip edin. Google Trends hizmetini takip ederek alıcılara ulaşabilir ve güncel satış fikirleri yakalayabilirsiniz.
  • Müşteri hedef kitlesini iyi belirleyin. Örneğin, hamile giyim üzerine bir satış yaptığınızda satış kitlenizi yalnızca hamileler oluşturacaktır. İlk aşamada daha genel bir kitleyi hedefleyebilirsiniz.
  • Maliyetinizi, karınızı iyi hesaplayın ki, sonradan zarar etmeyin. Kargo ücreti gibi küçük görünen ödemeler sonrasında bir yığına dönüşebilir.

İnternetten ürün satmak para kazanmanın en iyi yollarından biridir. Evden para kazanmak adlı yazımızda ürün satışından bahsetmiştik, ziyaretçilerimiz tarafından gelen yorumlarla güzel bir kaynak olan bu yazımızı da okuyarak önemli konularda fikir sahibi olabilirsiniz.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”