Per. Nis 25th, 2024

keyword density” nedir yaw?

Geçmişten günümüze kadar usta kalemlerin yazıları analiz edildiğinde görülmüş ki, normal şartlar altında bir yazıda yada makalede asıl anlatılmak istenen vurgulanmak istenen kelimenin keyword density oranı %2-%4 seviyesinde olduğu görülmüş.

Örneğin; “Elma” kelimesinde üst sıralara çıkmak istiyorsun. Sitene bir makale ekledin. Ekleyecegin makale en az 250 kelimeden oluşması gerekiyor. 250 kelimenin altındaki yazıların zaten üste çıkma şansı hiç yoktur. Google 250 kelime’nin altındaki yazıları yetersiz içerik olarak algılıyor.

Bu şu demek: 250 kelimelik bir makale ekledin sitene. Makalenin konusu “Elma” hakkında ve sende “Elma” kelimesinin aranma sonuçlarında çıkmak istiyorsan 8 yada 9 kez Elma kelimesini kullanman şarttır.
8 kez elma kelimesini kullanırsan 8/250×100= %3.2 gibi çok ideal bir orana ulaşmış olursun.
9 kez kullanırsın %3.6 gibi yine ideal bir rakama ulaşmış olursun. Ve mümkün olduğu kadar ardışık iki cümle arasında bir kez kullanmak en optimum yöntem. Arka arkaya tekrar kullanma bu spam olarak algılanır.
Örnegin ” Elma iyidir elma iştah keser elma ama hangi elma”

Arama motoru algoritmasında kelime yoğunluğu çok önemli kriterdir. Bir sayfadaki kelime yogunluğu oranı o sayfanın ANA KONUSUNUN ne olduğunu Google Örümceğine söyler ve Sayfadaki bu oranın yoğunluğuna göre sitelerin sıralasında çok büyük bir etkendir.

Mesela Atatürk konulu bir yazı yazıyorsun ama sayfada Atatürk kelimesini kullanmıyorsun yada “Ulu önder”, “Mustafa Kemal” gibi Atatürkün diger isimlerini kullanıyorsun ve google aramalarında “Atatürk” kelimesinde üst sıralarda çıkmak istiyorsun.
İşte bu imkansız.
Eğer yazdığın makalenin Atatürk aranmasında çıkmasını istiyorsan, makalende direk Atatürk ismini kullanmak gerek. Ve bu oranında belli kriterlere yakın olması gerek. %3-%4 seviyesinde kullanman gerekli.
Bazı kendini zeki sanan uyanıklar daha üste çıkayım diye işin b.kunu çıkartıp bu oradanı %10- %20 seviyesine çıkartıyorlar ve google bunları direk spam grubuna alıp alt sayfalara indiriyor. Çabuk iyileşeyim diye bütün antibiyotik kutusunu tek seferde içmekten bir farkı yok. Uygun dozajda kullanmak gerekli.

Öncelikle sen herşeyi kurallara uygun yaparsan üste çıkmamak için bir sebeb yok?
sen “real estate alanya” kelimesinde üste çıkmak istiyorsun ama bu kelime sayfanda 0.54% yoğunlukta geçiyor. demekki bu kelime senin siten için önemli degil yada asıl vurgulamak istedigin kelime bu degil diye düşünüyor google amca.
Senin için önemli degilse, benim için hiç önemli diyor google amca ve seni alt sıralara koyuyor.

Önce bu kelime yoğunluğu işini hallet. Sitende geçen cümle yapılarını bu kelimeye odaklanarak tekrar düzenle. Sakın arka arkaya real estate alanya, real estate alanya, “real estate alanya” gibi arka arkaya kullanıp spam yapma.

Googlebot sadece matematiksel oranları bilir.
Sitenin renkleri çok hoş diye seni üste çıkartmaz.
Senin ilk hedefin siteni normal koşullardaki matematiksel degerlere getirmek. İşte optimizasyon budur.

text to html oranı kaç olmalı?
İçerik Kod Oranı ideal degerler %25 ~ %75 arasında bir değer en ideal olanıdır.

– Az olursa sitende gereksiz yere çok fazla html kodu vardır demek ve sitenin geç açılması demektir.
– Az olursa sayfandaki içerik çok yetersiz demektir. Belki resim çok yada style ve javascript kodlarını dogrudan dosyaya dahil etmişsinde olabilir. javascript ve css dosyalarını harici bir dosyadan sayfaya ekleyip sayfa boyuyunu küçültüp text to html oranını artırabilirsin.
– Çok olursa sayfanın spam olasılığı çok fazla olarak algılıyor google.
– Çok olursa sayfanı insanlar için degilde botlar için yaptığını algılar google.

Text To Html Ratio Nasıl Yükseltilir
– Sitendeki Yazının içeriği artırılması gerekiyor.
– HTML kodların kurallara uygunluğu kontrol edilmeli. Ama bu kesinlikle şart degil Google’un kendi sitesinde bile onlarca hata var.
– HTML dosyasında görünmeyen ama orada var olan gereksiz beyaz boşluklar alınmalı.
– Yorum satırlarını kaldırın. ( vs şeklinde olanları)
– Tablo tasarımdan mümkün olduğunca kaçının. Yalnızca kesinlikle gerekli olduğunda tabloları kullanmak gerekli.
– Css ve Javascript dosyalarını harici olarak sayfaya ekleyin.
– Çok fazla resim ve flash kullanmayın

Benim okuduğum ve denediğim kadarıyla %45 çok ideal bir rakam.

Yazar : Radmin
Alıntı : http://www.r10.net/google-pagerank/6660-nedir-bu-keyword-density-olayi.html

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”