Per. Mar 28th, 2024

Galatasaray kupasını aldı

Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, kupasını düzenlenen özel gecede aldı.

İSTANBUL

Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlaması ve 20. kez bu başarıyı tekrarlayıp, 4. yıldızı takma hakkını elde etmesi nedeniyle büyük bir kutlama organizasyonu düzenlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in katılmadığı seremonide, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ile yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu hazır bulundu.

Servet Yardımcı, Galatasaray’ın şampiyonluk kupasını takım kaptanı Selçuk İnan’a verirken, daha sonra tüm oyuncular kupayla kutlamalara dahil oldu.

Türk Telekom Arena’da gerçekleştirilen ve sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk kupasını da kaldırdığı etkinlikte, Galatasaray taraftarı şarkıcılar mini konserler verdi, çeşitli şovlar, ışık ile havai fişek gösterileri yer aldı.

Skorbordda geçmiş şampiyonluklar gösterildi

Stat skorbordunda ligde kazanılan 20 şampiyonluğun önemli anlarından görüntülere ve fotoğraflara yer verildi.

Oyuncular tek tek platforma çağrıldı, renkli görüntüler oluştu

Sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray takımı, etkinliğin son bölümünde sahnedeki yerini alırken, renkli görüntüler oluştu.

İlk olarak futbol takımının idari, sağlık, ulaştırma departmanlarında görevli personel sahreye çağrıldı, ardından teknik kadro ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu kürsüde yerini aldı. Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel ise Brezilya Milli Takımı’ndaki görevi nedeniyle kutlamaya katılamadı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in kürsüye gelmesinin ardından oyuncular tek tek isimleri anons edilerek, kendi seçtikleri müzikler eşliğinde platforma davet edildi.

Platforma yürüyüş sırasında Umut Bulut, Ankara havasıyla oynayarak, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Emre Çolak da dans performansı sergileyerek taraftarların önüne çıktı. Üç çocuğuyla birlikte sahneye çıkan Felipe Melo ise kendisiyle özdeşleşen “pitbull” sevincini çocuklarıyla birlikte yaptı.

Platforma gelen Sabri Sarıoğlu’nun yanında yer alan oğlunun tişörtünde, “4 yaşındayım, 3 şampiyonluk gördüm” yazması dikkati çekti.

Öte yandan, kürsüye en son davet edilen isim, takım kaptanı Selçuk İnan oldu. Selçuk’un ismini, takım arkadaşı Burak Yılmaz anons ederken, tüm oyuncular platformun merdivenlerine gelerek kaptanlarını karşıladı.

“Bizlerden fazla emekleri var”

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı idareciler Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak’ın da şampiyonlukta kendileri kadar katkısı olduğunu söyledi.

Bu şampiyonlukta herkesin payı olduğunu aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, şöyle konuştu:

“Bizlere yardımcı olan Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ağabeyin en az bizler kadar, belki bizlerden fazla emekleri var. Çünkü o dönemde büyük bir cesaret örneği gösterip beni göreve getirdiler. Her yöneticinin yapacağı iş değildi. Ben onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Kupayla beraber onları sahaya alalım diye geldik ama bulamadık, dışarı çıkmışlar. İnşallah yarın hep beraber kupayla birlikte kutlarız. Bu akşam biraz gaflete düştük, onları unuttuk biraz. Onlara da o hakkı vermek lazım.”

“Dördüncü yıldızın bize çok yakıştığını düşünüyorum”

Türk Telekom Arena’da düzenlenen kupa töreninin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Burak Yılmaz, taraftarlarının güzel desteği altında kupalarını aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Dördüncü yıldızın bize çok yakıştığını düşünüyorum. Dördüncü yıldızı takan ilk takım olmak bize çok büyük gurur, onur veriyor. Çok güzel bir öz güven verdiğini düşünüyorum.”

Muhabir: Mehmet Fatih Duman, Ercan Çakar

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”