Cts. Nis 20th, 2024

‘Güreş daha eğlenceli olacak’

Dünya Güreş Birliği Başkanı Lalovic, birçok yenilik yaparak, güreşi daha eğlenceli ve izlenebilir hale getirmek istediklerini söyledi.

BAKÜ – Hüseyin Doğru

Sırp spor adamı Nenad Lalovic, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları’nda (Bakü 2015) AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı ve kırmızı güreş minderini turuncu ve mor renkle değiştirdiklerini anımsattı. Hakemlerin gömlek yerine yakalı tişörtle maç yönetmelerine olanak sağladıklarını anlatan Lalovic, değişiklikler için büyük bir ekibin çalıştığını ifade etti.

Güreşin görüntüsünün değişmesine ihtiyaç duyduklarını belirten Lalovic, bütün ulusal federasyonların iç organizasyonlarına kadar inerek herkese bir standart getireceklerini kaydederek, şöyle devam etti:

“Görünümü daha kolay şeylerle başladık. Uzun vadeli daha derin ve büyük bir plan üzerinde çalışıyoruz. Minder değişikliğinde yeni koyduğumuz renkleri medyayla seçtik. Bazı kişiler sevmeyebilir. Biz uzmanların dediğini uyguluyoruz. Hiçbir zaman, hiçbir şey son değil. Her zaman değişebilir. Birkaç yıl sonra daha iyi bir şey bulursak, yine değiştiririz. Güreşi eğlenceli hale getirmek benim işim.”

“Güreşçi mayosu değişecek”

Lalovic, güreşçileri giydikleri mayolarla izlemenin keyifli olmadığını dile getirerek, “Görüntü kadar, hangisinin kim olduğunu anlamak için bile çok dikkatli bakmak zorundasınız” dedi.

Mayoların daha geniş ve paçaların uzun olması yönünde çalışıldığını belirten Lalovic, mayolara standart getireceklerini söyledi.

“Güreşin yıldızı parlıyor”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) üye seçilebilmek için çalışma yürüttüğünü ifade eden Lalovic, “Bugüne kadar hiçbir zaman güreşten bir IOC üyesi olmamış. Her zaman birisi kazanır, birisi kaybeder. Bu sefer kazanan olmak istiyoruz. Güreşin yıldızı parlıyor. Kabuğu değiştirdik. Bundan sonra artık içini de değiştirmek gerekiyor” diye konuştu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”