Per. Mar 28th, 2024

Beşiktaş’ın sözleşmeli futbolcusu olmasına rağmen son sezonlarda kendisine kadroda yer bulamayan ve başka takımlarda kiralık oynamak zorunda kalan İbrahim Toraman, futbolu bırakma kararı aldı.

İSTANBUL

Beşiktaş’ın sözleşmeli futbolcusu olmasına rağmen son sezonlarda kendisine kadroda yer bulamayan ve başka takımlarda kiralık oynamak zorunda kalan İbrahim Toraman, futbolu bırakma kararı aldı.

Tecrübeli oyuncu, sosyal medyadaki hesaplarından bu kararını açıklarken, kulüp başkanı Fikret Orman ve yöneticileri de eleştirdi.

İbrahim Toraman, bir kulüp personelinin kendisini arayarak, “Hoca seni çok seviyor ancak elindeki kadronun yeterli olduğunu düşünüyor. Kamp kadrosunda yoksun. Benden kulüp adına sana teşekkür etmem istendi” sözleriyle bir mesaj ilettiğini vurgulayarak, “Beşiktaş’ta oynamayacaksam bu saatten sonra futbol oynamanın da pek bir manası yok. Tüm Beşiktaş camiasına, taraftarına, personeline hakkımı sonuna kadar helal ediyorum. Umarım onlar da bana haklarını helal ederler” değerlendirmesinde bulundu.

Kulüp başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulunun, 3 yılını heba ettiği iddiasında bulunan tecrübeli oyuncu, “3 yılımı heba eden, beni oyalayan, verdikleri sözleri tutmayan başta başkan Fikret Orman olmak üzere, mevcut yönetime hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum” ifadesini kullandı.

“Son 3 yılda sıkıntılı bir süreçten geçtim”

İbrahim Toraman, son 3 yılda sıkıntılı bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Beşiktaş formasını giymekten ve bu büyük camianın mensubu olmaktan 10 yıl boyunca büyük gurur duyduğunu ve hala aynı duygulara sahip olduğunu kaydeden İbrahim Toraman, şöyle devam etti:

“Beşiktaşlılık duruşu ile her türlü zorluğa göğüs germiş, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış ve gerek saha içinde gerekse saha dışında takımımı en iyi şekilde temsil etmeye gayret etmiş bir futbolcuyum. Takımımı sahiplenme adına, bir takım kaptanının yapması gereken tüm sorumlulukları yerine getirip, bilinçli davrandığım için bunun bedelini çok ağır ödedim. Bu 3 yıl içinde bir Beşiktaşlıya yakışır şekilde sabırlı ve metanetli davrandım. Yöneticilerle defalarca konuşmama rağmen bir türlü çözüm üretilmedi ve sürekli oyalandım. Takımım zarar görmesin diye hep sessizliğimi korudum. Hep kol kırıldı yen içinde kaldı.”

Yine sessizliğini koruyacağını kaydeden İbrahim Toraman, “Ancak uğradığım haksızlığı ilk ve son kez dile getirmeden edemeyeceğim. 10 yılını bu kulübe vermiş, kaptanlık yapmış bir futbolcuya gösterilen saygı bu maalesef. Başkanı geçtim, herhangi bir yönetici de mi arayamazdı? Sadece bir kulüp personeli ile bana veda ediliyor. Futbolu çok iyi bildiklerini zanneden bu yönetim zihniyetiyle başarının geleceğini ve Beşiktaşımızın yarınlarının güvende olduğunu hiç sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

İbrahim Toraman, takımın eski futbolcularından Sezer Öztürk ile 2013’te yaptığı kavga sonrası kadroda kendisine yer bulamamıştı. Tecrübeli futbolcu, geçen sezonu kiralık olarak Medicana Sivasspor’da geçirmişti.

Muhabir: Ercan Doğan

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”