Per. Mar 28th, 2024

LED’li armatürlerin tüm parçaları, 8 yıl koşulsuz garantili olacak ve oluşabilecek her türlü arızada garanti kapsamında değiştirilecek.

ANKARA

Genel veya açık alan aydınlatma kapsamına giren yol, cadde, sokak, alt ve üst geçit ve meydan aydınlatmalarında kullanılacak LED ışık kaynaklı armatürlerin teknik özellikleri belirlendi.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğine göre, LED’li armatürler, can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturmayacak biçimde tasarlanacak ve imal edilecek.

LED’li armatürler, kolay tesis edilebilir ve bakımı yapılabilir nitelikte olacak. Teçhizatın LED’li armatürlere montajında, yapıştırıcı malzeme olarak lehim kullanılmayacak. Söz konusu armatörlerin, bütün parçalarıyla birlikte (LED modül, sürücü, kablo, conta ve gövde gibi) en az 50 bin saat çalışması gerekecek.

Korozyon ve paslanmaya karşı korunaklı olacak şekilde imal edilen LED armatürlerin, herhangi birinde arıza meydana gelmesi durumunda, diğerleri çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanacak.

LED’li ışıklandırma sistemlerinin garanti özelliklerine de ver verilen tebliğe göre, armatürlerin tüm parçaları, 8 yıl koşulsuz garantili olacak ve oluşabilecek her türlü arızada garanti kapsamında değiştirilecek. Garanti süresinden sonra da bedeli karşılığında 10 yıl boyunca saf malzeme veya yedek malzeme desteği sağlanacak.

Muhabir: Gülşen Çağatay

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”